Ταξίδι στο γαλάζιο των ποιημάτων..

taxidi_sto_galazio_ton_poiimaton

Η αποχαιρετιστήρια συναυλία των παιδιών της δ΄ τάξης με τίτλο «Ταξίδι στο γαλάζιο των ποιημάτων», έγινε την Πέμπτη 7 Ιουνίου. Μία ιστορία εμπνευσμένη από τα μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη. Τα παιδιά στο μάθημα της Μουσικής ανακάλυψαν τον ποιητή μέσα από τραγούδια όχι τόσο γνωστά, όχι τόσο εύκολα αλλά ιδιαίτερα, τα οποία αγάπησαν και απέδωσαν συγκινητικά.

Το εγχείρημα της φετινής χρονιάς ήταν να δοθεί η ευκαιρία σε κάποια  παιδιά να συμμετέχουν με όργανα όπως βιολί, βιολοντσέλο, κιθάρα, τρομπέτα, κλαρινέτο, κρουστά ,πιάνο και μαζί με τις φλογέρες να αποκτήσουν την εμπειρία της ορχήστρας.

Η προετοιμασία της γιορτής δεν στηρίχθηκε μόνο στην διδασκαλία αλλά και στην ουσιαστική συνεργασία των παιδιών που επινόησαν εκπληκτικές χορογραφίες και δούλεψαν την δραματοποίηση του κειμένου.

Τα κείμενα, τη μουσική επιμέλεια, διδασκαλία και ενορχήστρωση επιμελήθηκε η δασκάλα της μουσικής, Δέσποινα Μιχαήλ, και τα προγράμματα με ζωγραφιές εμπνευσμένες από τα ποιήματα ο δάσκαλος των εικαστικών, Στέλιος Κατσούλης. Η ολοκλήρωση δύο χρόνων δουλειάς είχε ένα συγκινητικό, φρέσκο και χαρούμενο αποτέλεσμα.