Μεγάλες διακρίσεις στον 10ο Εργαστηριακό Διαγωνισμό

peiramatikos_diagonismos

Στον 10ο Εργαστηριακό Διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες, που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Χαλανδρίου, από τις 24/4 έως τις 22/5, κατέκτησαν:

  • την 1η θέση στη Χημεία η Βίκυ Δεληγιάννη (γ1) (αναπληρωματική), ο Δημήτρης Κανελλόπουλος (γ2), ο Χριστόφορος Μουλάκης (γ5) και ο Ιάσονας Μπόνας (γ5) και
  • την 3η θέση στη Φυσική ο Αρά Αρτινιάν (γ5), ο Γιάννης Διακαντώνης (γ4) (αναπληρωματικός), ο Γουλιέλμος Λαγκαδάς (γ5) και η Νάσια Χρυσογέλου (γ2)

Διαγωνίσθηκαν επίσης στη Βιολογία ο Βασίλης Γυφτόπουλος (γ1), ο Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (γ1) (αναπληρωματικός), η Ασπασία Λουκοπούλου (γ1) και ο Νικόλας Σκουλούδης (γ4).

Κάθε ομάδα κλήθηκε να σχεδιάσει και να εκτελέσει πειράματα, να καταγράψει μετρήσεις και να επεξεργαστεί δεδομένα, συνδυάζοντας θεωρητικές γνώσεις, δεξιότητες χειρισμού εργαστηριακών οργάνων και υλικών, αλλά κυρίως κριτική σκέψη, οργανωτική ικανότητα και ομαδικό πνεύμα. Την ευθύνη της προετοιμασίας των μαθητών και των μαθητριών είχαν οι καθηγήτριες Τζίνα Ευθυμίου, Έλσα Κατέχου, Χριστίνα Τριανταφύλλου, Ελένη Χαϊντούτη, και ο καθηγητής Ιωάννης Τσουλφανίδης. Η βράβευση των μαθητών και μαθητριών έγινε την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 στο αμφιθέατρο του ΕΚΦΕ Χαλανδρίου. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!