H α΄ Δημοτικού στη βιβλιοθήκη

a_dim_-_vivliothiki_vm

Τα παιδιά της α΄ Δημοτικού με τις δασκάλες και τον δάσκαλό τους επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του Σχολείου, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, και παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου «Το κουτί του Σιλάν», Εκδόσεις Ίκαρος, από τη συγγραφέα Άλκηστη Χαλικιά.

Η συγγραφέας πραγματεύεται ένα από τα πιο καίρια ζητήματα των ημερών μας, το προσφυγικό, με μεγάλη ευαισθησία και τρυφερότητα, αφήνοντας μια γλυκιά αίσθηση αισιοδοξίας. Κεντρικός χαρακτήρας είναι ένα προσφυγόπουλο, ο Σιλάν, ο οποίος κάθε πρωί φεύγει από τη δομή φιλοξενίας και πηγαίνει στο σχολείο έχοντας μαζί του ένα κουτί. Εκεί παίζει με τα άλλα παιδιά, ζωγραφίζει, μαθαίνει μουσική, αλλά δεν αποκαλύπτει στους συμμαθητές του – όσο κι αν εκείνοι επιμένουν – τι έχει μέσα στο κουτί του. Στο τέλος της ιστορίας, το περιεχόμενό του αποκαλύπτεται, και οι φίλοι του Σιλάν αλλά και οι μικροί μαθητές νιώθουν μεγάλη συγκίνηση και χαρά.

Φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη τα παιδιά πήραν μαζί τους ένα «αναμνηστικό», φυλακτό από τη συγγραφέα, όπως τα παιδιά-συμμαθητές από την ιστορία του Σιλάν.