Εκπαιδευτικές επισκέψεις της α΄ Γυμνασίου

ekpaideytikes_episkepseis_noemvrioy_a

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων της α΄ Γυμνασίου ως εξής:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του α1 και του α4 παρακολούθησαν τις Νεφέλες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη στην Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Μετά την παράσταση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις που διοργάνωσαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί με θέματα συναφή με το αριστοφανικό έργο, όπως ποιο είναι το δίκαιο και το άδικο, το απαραίτητο και το άχρηστο καθώς και ποιο είναι το ιδανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Τα τμήματα α2 και α5 επισκέφθηκαν το Πρότυπο Κέντρο Διατροφής και Συναισθημάτων «Lamella» στη Γλυφάδα, όπου τα παιδιά ασχολήθηκαν με βιωματικές δραστηριότητες που είχαν στόχο να αναδείξουν τη στενή σχέση μεταξύ διατροφικών επιλογών και συναισθηματικών καταστάσεων. Ακολούθησε επίσκεψη στην παραλία της Γλυφάδας όπου ελέγχθηκε η πορεία των προσπαθειών καθαρισμού της από την πρόσφατη πετρελαιοκηλίδα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος α3 επισκέφτηκαν την έκθεση Van Gogh alive στο Μέγαρο Μουσικής. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια βιωματική εμπειρία, η οποία έφερε τα παιδιά σε επαφή με τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.