«Ημέρα χωρίς μάθημα» για τη Β΄ Λυκείου

imera_horis_mathima_gia_ti_v_lykeioy

Το Σχολείο εγκαινίασε μια νέα σειρά δραστηριοτήτων για το Λύκειο, με τον γενικό τίτλο «ημέρα χωρίς μάθημα», που απευθύνονται στην Α΄και στη Β΄τάξη. Πρόκειται για  θεματικές ημέρες-αφιερώματα που περιλαμβάνουν επισκέψεις, εισηγήσεις, προβολές και εργαστήρια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Την Πέμπτη 12/10  πραγματοποιήθηκε η πρώτη «ημέρα χωρίς μάθημα» για τη Β΄Λυκείου.

 Ο θεματικός άξονας της ημέρας αυτής κινήθηκε στο τρίπτυχο «Πολίτης-Θεσμοί-Δημοκρατία» και αναφερόταν διαθεματικά τόσο στο διδακτικό αντικείμενο των  Αρχαίων Ελληνικών όσο και της Πολιτικής Παιδείας.

 Οι δραστηριότητες που προγραμματίσθηκαν κάλυψαν όλες τις διδακτικές ώρες του πρωινού προγράμματος και, μεταξύ άλλων,  περιελάμβαναν:

Επίσκεψη και ξενάγηση στον Κεραμεικό, Ομιλία του Συνταγματολόγου και τέως Ευρωβουλευτή κ. Κ. Μποτόπουλου (απόφ. ΄80), ο οποίος στη συνέχεια είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα παιδιά, παρακολούθηση στο Θέατρο του Σχολείου αποσπασμάτων των ομιλιών των Εμ. Μακρόν και Μπ. Ομπάμα που εκφωνήθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα, καθώς και εργαστήριο/στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή όλων των παιδιών.