Η β΄Δημοτικού στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

v_dim_-_attiko_parko

Στο πλαίσιο του ΣΥΝ.ΔΡ.Α.ΜΩ και του φετινού περιβαλλοντικού προγράμματος «Μελλοντικοί Ενεργοί Πολίτες: Σημερινά προβλήματα, Άμεσες Δράσεις», οι μαθητές της β΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν στις 5 και 7 Απριλίου 2017 το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Εκεί, στην αίθουσα του εκπαιδευτικού κέντρου για τα χερσαία ζώα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής μάθησης και ένα ενημερωτικό βιωματικό πρόγραμμα για συγκεκριμένα απειλούμενα ζώα της ελληνικής πανίδας (γκρίζοι λύκοι, καφέ αρκούδες, ελάφια).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β΄ έμαθαν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ζώα αυτά, πού και πώς επιβιώνουν αλλά και πώς μπορούν να ζήσουν αρμονικά με τον άνθρωπο. Τάισαν τα ελαφάκια καθώς και μία ολόκληρη οικογένεια αρκούδων και παρακολούθησαν λύκους να παίζουν μεταξύ τους. Είδαν, επίσης, από κοντά και κάποια εγκαταλελειμμένα εξωτικά κατοικίδια (ιγουάνα κ.ά.)!

Τα παιδιά, έμαθαν πολλά για τα απειλούμενα είδη της ελληνικής πανίδας και συμπλήρωσαν τις γνώσεις που αποκόμισαν στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος.