Συμμετοχή στην Europe CodeWeek

europe_codeweek

To Δημοτικό της Σχολής Μωραΐτη συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα του Κώδικα (Europe CodeWeek) που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 23 Οκτωβρίου 2016. Ο στόχος αυτής της διοργάνωσης που υποστηρίζεται από την European Commission, είναι να παρουσιάσει βασικές αρχές προγραμματισμού και να καλλιεργήσει τον ψηφιακό γραμματισμό σε μαθητές όλων των ηλικιών μέσα από ένα διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο. Η διδασκαλία του προγραμματισμού είναι ένα εργαλείο για την ανάπτυξη αναλυτικής, δομημένης και κριτικής σκέψης στο σχολείο.

Οι μαθητές του Δημοτικού συμμετείχαν με δύο events στην Εβδομάδα του Κώδικα. Το ένα έγινε στις 17 Οκτωβρίου στη διάρκεια του οποίου οι μαθητές/τριες της α΄ Δημοτικού που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προγραμματισμός και παιχνίδια στρατηγικής» στο διευρυμένο ωράριο, διδάχθηκαν τις βασικές αρχές προγραμματισμού και λογικής σκέψης μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες και προσομοιώσεις. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα επιδαπέδια παιχνίδια, κατάλαβαν γρήγορα τους κανόνες που τα διέπουν και ανέπτυξαν στρατηγικές ώστε να φτάσουν στον επιθυμητό στόχο.

Οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο μάθημα «Coding on iPad: Beginners to Pro» πήραν μέρος σε ένα event στις 18 Οκτωβρίου στη διάρκεια του οποίου έκαναν μια εισαγωγή στις γλώσσες προγραμματισμού μέσα από επιτραπέζια παιχνίδια και ψηφιακές εφαρμογές στο iPad. Αρχικά, αναγνώρισαν τις τρεις βασικές αρχές του προγραμματισμού (sequence, conditions, loops). Στη συνέχεια, επέλυσαν προβλήματα χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που είχαν αποκτήσει.