Συνέδριο Καθηγητών Γαλλικής στη Σχολή Μωραΐτη

Synedrio Gallikon

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 9ου Πανελλήνιου και Διεθνούς Συνεδρίου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας στο Σχολείο μας με θέμα «Διδάσκουμε τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό: χτίζουμε κοινωνικο-ανθρωπιστικές γέφυρες».

Ο γενικός στόχος των εργασιών του Συνεδρίου ήταν η εμπεριστατωμένη μελέτη της θέσης της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού απέναντι στην παρούσα αυξανόμενη κινητικότητα των νέων και στις διαφοροποιημένες ανάγκες τους. Έλληνες και ξένοι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να μοιραστούν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Και τις δύο ημέρες, στην είσοδο του Σχολείου, έλαβε χώρα έκθεση γαλλικού εκπαιδευτικού βιβλίου. Το συνέδριο οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης-Ελλάδας (APF FU-Grèce), το Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Υπηρεσία Συνεργασίας και Πολιτιστικής Δράσης της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου Βορείου Ελλάδας, με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού της Γαλλοφωνίας και σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής και τους Σχολικούς Συμβούλους Γαλλικής Γλώσσας.