Τελετή Αποφοίτησης 2016

Τελετή Αποφοίτησης 2016

Η ετήσια τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου και του IB2 του Σχολείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016. Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη, η οποία συνεχάρη τους τελειοφοίτους για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις εξετάσεις, για όλα τα αξιόλογα επιτεύγματά τους, καθώς και για τις διακρίσεις που απέσπασαν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. 

Ακολούθησε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του προέδρου της Μαθητικής Κοινότητας, Σπύρου-Νικήτα Τσαμίχα (Γ1). Ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος (‘91), Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων, καλωσόρισε τους τελειοφοίτους στη μεγάλη οικογένεια του ΣΑΣΜ και η καθηγήτρια του Γενικού Λυκείου, κα Τζιάνα Τσαιλακοπούλου (’80) τους αποχαιρέτησε εκ μέρους των καθηγητών και των δασκάλων τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του IB Coordinator, κ. Γιώργου Καρτάλη, και του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Λουκά Μωραΐτη, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τάξης του 2016 για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, εξήραν τις σημαντικές επιτυχίες στις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές τους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές τίτλων αποφοίτησης, επαίνων, τιμητικών διακρίσεων, βραβείων άριστης επίδοσης, ειδικών επαίνων και βραβείων από την κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη.

Απονεμήθηκε ειδικό βραβείο σε μαθητές και μαθήτριες που με την υπεύθυνη στάση και το ήθος τους συνέβαλαν θετικά σε διάφορες εκδηλώσεις της μαθητικής και της κοινοτικής ζωής, ως εξής :

Για τις σημαντικές διακρίσεις του στην Κολύμβηση ως μέλος της Εθνικής Ομάδας και την επιτυχημένη εκπροσώπηση της χώρας παράλληλα με την συνέπεια, την επιμέλεια και τη συμβολή του στην καλλιέργεια ενός θετικού κλίματος γόνιμης συνεργασίας στο Σχολείο στον Παναγιώτη Ανδρουλιδάκη (Γ2).

Για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, τις αξιοσημείωτες διακρίσεις της στα Forensics και την επιτυχημένη συμμετοχή της σε πλήθος σχολικών εκδηλώσεων η Αντριάννα Σταμπολή (ΙΒ2).

Για τις άριστες επιδόσεις, τις εξαιρετικές διακρίσεις σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, την πρόκρισή της στον Μαθηματικό Διαγωνισμό που θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης και για την υπεύθυνη και συνεπή στάση της σε όλα τα ζητήματα της Μαθητικής Κοινότητας, στην Ξένια Δημητρακοπούλου (Γ4).

Το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στα Αθλητικά του Σχολείου, για τη συνολική της παρουσία, το ήθος και τις άριστες επιδόσεις της, απονεμήθηκε στην Αλεξία Πολυκράτη (ΙΒ2).

Το Βραβείο Κοινοτικής Δραστηριότητας για την προαγωγή του κοινοτικού πνεύματος του Σχολείου και τη συμβολή τους στις κοινοτικές εκδηλώσεις και κυρίως την καθοριστική συνεισφορά τους στην επιτυχία της Μαθητικής Εκδήλωσης Πανηγύρι 2016 απονεμήθηκε στους Κωνσταντίνο Αγγέλη (Γ4) και Έμμα Πιλάβιου (ΙΒ2).

Ο Ειδικός Έπαινος Κοινοτικής Δραστηριότητας για τη συμβολή τους στην επιτυχία των κοινοτικών εκδηλώσεων και την προαγωγή του κοινοτικού πνεύματος στο Σχολείο δόθηκε στους Σπύρο-Νικήτα Τσαμίχας (Γ1), Νίκη Βολονάση (ΙΒ2) και Πέτρο Σεχόπουλο (ΙΒ2).

Φέτος, το βραβείο υψηλότερης μοριοδότησης, με 19302 μόρια, για το Γενικό Λύκειο απονεμήθηκε στη μαθήτρια Βασιλική Γεωργιλάκη (Γ3). Το βραβείο υψηλότερης επίδοσης για το ΙΒ με 45 points απονεμήθηκε στην Αλεξάνδρα Βαλμά (ΙΒ2).

Το Βραβείο για την προστασία του Περιβάλλοντος απονεμήθηκε στον μαθητή Κωνσταντίνο-Ειρηναίο Τσιαμπούρη (ΙΒ2), για τη συμμετοχή του σε όλες τις δράσεις των περιβαλλοντικών ομάδων Γυμνασίου και Λυκείου του Σχολείου με ενδιαφέρον και αφοσίωση.

Το βραβείο απένειμε ο διευθυντής του Λυκείου του Διεθνούς Κέντρου Σπουδών κ. Δημήτρης Γεωργιακώδης.

Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς δόθηκε φέτος στην Ελένη Παπαϊωάννου (ΙΒ2) η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής της πρωτοστάτησε σε δραστηριότητες εθελοντισμού και σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας. Το βραβείο απένειμε στη μνήμη της Κατερίνας Μωραΐτη-Κασιμάτη ο Συνδιευθύνων Σύμβουλος του Σχολείου κ. Γιώργος Κασιμάτης.

Το βραβείο Αλέξη Δημαρά για τις ξεχωριστές του επιδόσεις, ειδικά στον τομέα των ανθρωπιστικών επιστημών, το ερευνητικό του πνεύμα, την ευρυμάθεια, την βαθιά σύνθετη και συγκροτημένη του σκέψη, τις ξεχωριστές πνευματικές ικανότητες και τις διακρίσεις που εξασφάλισε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφίας και το αργυρό μετάλλιο στην 23η Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας απονέμεται στον Λευτέρη Χατζηθεοδωρίδη (Γ1). Ο Εκπαιδευτικός Σύμβουλος του Σχολείου και μέλος της Γενικής Διεύθυνσης, κ. Αντώνης Καρτάλης, απένειμε το βραβείο.

Το Βραβείο Αντώνη Μωραΐτη, η ανώτατη διάκριση για τελειόφοιτους, απονέμεται σε μαθητές και μαθήτριες που είχαν, εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Σχολείο, και μια ιδιαίτερα θετική παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις της μαθητικής ζωής και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προαγωγή του πνεύματος του Σχολείου.

Φέτος, ο Σύλλογος των καθηγητών έκρινε ότι ο μαθητής που συγκέντρωσε αυτά τα προσόντα και επιπλέον διακρίθηκε για τις ακαδημαϊκές και αθλητικές του επιδόσεις, τις διεθνείς διακρίσεις MIT Engineering και την αναγνώριση από τους συμμαθητές του για την ιδιαίτερα αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία του στο πλαίσιο της Μαθητικής Κοινότητας ως μέλος του ΚΚΣ, είναι ο Θόδωρος Σεχόπουλος (ΙΒ2).

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τραγούδια που ερμήνευσε ο Όμιλος Μουσικής του Λυκείου υπό τη διεύθυνση της κυρίας Έλενας Χούντα (’91).

Kαι κατά τη διάρκεια της τελετής μια έκπληξη ήρθε να προσθέσει μια ξεχωριστή νότα: το γύρισμα μια σκηνής από την ταινία που ετοιμάζεται για τον εορτασμό των 80 χρόνων του Σχολείου και η οποία θα προβληθεί στους κινηματογράφους φέτος τον χειμώνα!

Η εκδήλωση έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση, στο προαύλιο του Σχολείου, προς τιμήν των αποφοίτων και των οικογενειών τους.