Οι περιβαλλοντικές ομάδες του Σχολείου στην Αντίπαρο

antiparos_june2016

Οι Περιβαλλοντικές Ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου πραγματοποίησαν την καλοκαιρινή τους εξόρμηση στην Αντίπαρο από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου 2016.

Με το τέλος της εξεταστικής περιόδου, οι μαθητές/τριες των ομάδων είχαν την ευκαιρία να αποδράσουν στο νησιωτικό περιβάλλον των Κυκλάδων έχοντας ως ορμητήριο τον απομονωμένο οικισμό του Αγ. Γεωργίου στην Αντίπαρο. Επισκέφθηκαν το ακατοίκητο νησί του Δεσποτικού όπου παρακολούθησαν το έργο της διεθνούς ομάδας εθελοντών που συμμετέχει στην ανασκαφή του σημαντικού αρχαιολογικού χώρου. Με μεγάλη προθυμία μίλησαν για το έργο της ανασκαφής και της συντήρησης, οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, κα Ίλια Νταϊφά και κ. Γιώργος Καραμπαλής. Η συνέχεια δόθηκε στο εντυπωσιακό σπήλαιο της Αντιπάρου με την εξερεύνηση του βυθού αλλά και την ερευνητική χρήση στιγμιότυπων παλιάς ελληνικής ταινίας για τη μελέτη των αλλαγών στο περιβάλλον.

Με γνώμονα το  ετήσιο αφιέρωμα των ομάδων στο οικολογικό αποτύπωμα του Σχολείου, πριν από το ταξίδι, κάθε μέλος της ομάδας αποφάσισε με ποιους τρόπους θα μπορούσε να περιορίσει το προσωπικό του αποτύπωμα. Στο τέλος αξιολογήθηκε κατά πόσο αυτό επιτεύχθηκε αλλά και ποιες δυσκολίες συνάντησε.

Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του ΣΥΝ.ΔΡ.Α.ΜΩ., Κασσιανή Διονυσοπούλου, Elsa Martinez Jimenez, Ιωάννα Πρωτοπαπά και Παναγιώτης Λατσούδης.