Μύθοι, παραμύθια, μουσικές και χρώματα

giorti_vdi_toympakari

Την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση της β’  Δημοτικού με τίτλο «Μύθοι, παραμύθια, μουσικές και χρώματα». Τα παιδιά, με πολύ κέφι και δημιουργικότητα, παρουσίασαν μύθους και παραμύθια ξεκινώντας από τις πρώτες ανθρώπινες αφηγήσεις, περνώντας στους αρχαιοελληνικούς μύθους αλλά και στα παραμύθια των νεώτερων χρόνων. Το πανηγυρικό φινάλε της παράστασης περιελάμβανε μια αφήγηση – έκπληξη με εικόνες από την ιστορία της Σχολής Μωραΐτη, κατάθεση στον εορτασμό της επετείου των 80 χρόνων από την ίδρυση του Σχολείου μας.

Τα παιδιά έπαιξαν μουσικά όργανα, τραγούδησαν στα ελληνικά και στα αγγλικά, έκαναν χοροθεατρικές αναπαραστάσεις και ζωγράφισαν έργα που αποτέλεσαν την εικονογράφηση των μύθων και των παραμυθιών που παρουσίασαν.

Το θερμό χειροκρότημα στο τέλος ήρθε αβίαστα και επιβράβευσε τη σοβαρή προσπάθεια των παιδιών.

Τη μουσική επιμέλεια και την οργάνωση της παράστασης είχε η δασκάλα μουσικής της β' Δημοτικού κα Ν. Τουμπακάρη.

Την εικαστική επιμέλεια των εικαστικών τους έργων είχαν η κα Τ. Ζησιάδη, ο κ. Στέλιος Κατσούλης και ο κ. Ευτ. Πατσουράκης. Την επιμέλεια του αγγλόφωνου τμήματος της παράστασης, καθώς και το εικαστικό μέρος από το οποίο συνοδευόταν, είχαν η κα Ειρ. Μπούμπουρα και η κα Ο. Ποζέλη,