Αδελφοποίηση Σχολής Μωραΐτη & Σχολείου Καστελλόριζου

kastellorizo_twin

Την Τρίτη 12/4/2016 επικυρώθηκε η Πράξη Αδελφοποίησης της Σχολής Μωραΐτη με το Γυμνάσιο-Λυκειακές Τάξεις Καστελλόριζου. Σκοπός της είναι η αμοιβαία πρόθεση των δύο σχολείων να συνεργαστούν δίνοντας έμφαση στη δημιουργική μελέτη των ιδιαιτεροτήτων του κοινωνικού και ευρύτερου περιβάλλοντός τους.

Η υπογραφή της Πράξης Αδελφοποίησης συνδυάστηκε με την επίσκεψη (8-15 Απριλίου 2016) μαθητικής ομάδας του Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις Καστελλόριζου που έγινε δυνατή με τη συμβολή της «Άγονης-Γραμμής Γόνιμης», του ΣΑΣΜ, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σχολής Μωραΐτη, της ίδιας της Σχολής Μωραΐτη καθώς και του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Δημιουργία Διαδικτυακού Μουσείου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Καστελλόριζου» (www.e-kastellorizo.gr) αναπτύχθηκε κατά την τριετία  2014-2016 στο πλαίσιο της δράσης «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει». Στόχος του ήταν η δημιουργία του διαδικτυακού μουσείου από την ίδια τη μαθητική κοινότητα του Γυμνασίου- Λυκειακές Τάξεις Καστελλόριζου. Κατά τη διάρκειά του πραγματοποιήθηκαν 3 αποστολές του ΣΑΣΜ στο ακριτικό νησί. Σε αυτές συμμετείχαν εθελοντές με διαφορετικές ειδικότητες με στόχο να κατατοπίσουν τους/τις μαθητές/τριες στα πεδία της συστηματικής συλλογής στοιχείων, της φωτογράφησης εκθεμάτων αλλά και του στησίματος και ανανέωσης ιστοσελίδων.

Ένας ολόκληρος τοίχος του Σχολείου θα παραμείνει διακοσμημένος με τη ζωγραφιά του Καστελλόριζου που ετοίμασαν οι μαθήτριες Δαβλάντη-Λο Ηρώ και Κούκουρα Αναστασία για το Πανηγύρι 2016.