Hour of the Code

hour_of_code

Τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος Coding on iPad, του Απογευματινού Κύκλου Δραστηριοτήτων του Σχολείου,  συμμετείχαν την Τρίτη 8/12/2015 στην Ώρα του Κώδικα, μια διεθνή δράση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της Computer Science Week (December 7-13, 2015) από τον οργανισμό Code.org και έχει ως στόχο να αναδείξει τη λογική και την αξία του προγραμματισμού στα παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του event, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους, κ. Π. Κακαλέτρη, μετά την εγγραφή τους, ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις γλώσσες προγραμματισμού με στόχο να γράψουν το καθένα μια γραμμή κώδικα. Βοηθοί στις δραστηριότητες ήταν ο Steve και ο Alex από το αγαπητό στα παιδιά παιχνίδι Minecraft, αλλά και o BB8 από την καινούρια ταινία «Ο Πόλεμος των Άστρων». Είχαν προηγηθεί αρκετές δραστηριότητες εισαγωγής των μαθητών στις βασικές αρχές του προγραμματισμού μέσω εφαρμογών, όπως είναι το Kodable ή το Bee-Bot.

Οι δράσεις εμπλουτίστηκαν με νέες δραστηριότητες την Τρίτη 15/12/2015 οπότε και ολοκληρώθηκε η συμμετοχή στην καμπάνια Hour of the Code και τα παιδιά παρέλαβαν ένα δίπλωμα επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος και κατανόησης των βασικών αρχών της επιστήμης των Η/Υ.