Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο μας

xristougenniatiko_dentro

Τη φετινή χρονιά τα στολίδια του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Σχολείου έγιναν από τα παιδιά του Δημοτικού στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης του μαθήματος των Καλλιτεχνικών, με τα μαθήματα της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.

Άδειες συσκευασίες tetrapak αντί να καταλήξουν στον κάδο της ανακύκλωσης επαναχρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά τα οποία τις μεταμόρφωσαν με την ευαισθησία τους και τη δημιουργικότητά τους σε πολύχρωμα σπιτάκια. Αναπτύγματα από χαρτόνι κανονικών στερεών (κύβος, πυραμίδα, πρίσμα) έγιναν λαμπερά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Τα παιδιά, με την τεχνική collage και χρησιμοποιώντας διάφορα είδη χρωματιστών χαρτιών και χρυσόσκονες, έδωσαν ένα χαρούμενο και εορταστικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, ανέπτυξαν τη λεπτή κινητικότητα και την αντίληψη του όγκου (ως τρίτης διάστασης), καθώς κλήθηκαν να βρουν λύσεις ευφάνταστες και λειτουργικές, ενώ παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανακύκλωσης.

Τα στολίδια κατασκευάστηκαν την ώρα του μαθήματος των καλλιτεχνικών με την επίβλεψη των δασκάλων των παιδιών, Τ. Ζησιάδου, Φ. Ισιδωρίδη, Στ. Κατσούλη και Ε. Πατσουράκη.