«Ξεφυλλίζοντας το παρελθόν συναντάμε το σήμερα»

2015_28th_oct_md

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τα παιδιά του ε1 με τη βοήθεια της δασκάλας τους κυρίας Μ. Τουρκομανώλη, γνώρισαν την εποχή και τα γεγονότα της περιόδου 1940-1944. Επιχείρησαν, μάλιστα, μία διαφορετική προσέγγιση της Ιστορίας. Μέσα από την ενασχόλησή τους με αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων, ποίηση και αυθεντικά κείμενα-μαρτυρίες της εποχής, διαμόρφωσαν εικόνες για τον πόλεμο και την καθημερινότητά του, καθώς και για τη σκοτεινή περίοδο της Κατοχής. Ανέδειξαν, έτσι, τις αξίες της Ειρήνης και της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, και αναγνώρισαν κοινά στοιχεία με αντίστοιχα γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας.

Αποτέλεσμα αυτής της δημιουργικής εργασίας ήταν η γιορτή που παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της δ΄, ε΄ και στ΄ Δημοτικού, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, δίνοντάς της τον τίτλο «Ξεφυλλίζοντας το παρελθόν συναντάμε το σήμερα». Το Θέατρο του Σχολείου ήταν διακοσμημένο με έργα που έφτιαξαν τα παιδιά στο μάθημα των καλλιτεχνικών με τους δασκάλους τους κα Τ. Ζησιάδη, κα Φ. Ισιδωρίδου, κ. Σ. Κατσούλη και κ. Ε. Πατσουράκη

Η γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια από τα παιδιά και των τριών τάξεων, τα οποία δίδαξαν στα παιδιά οι δάσκαλοι Μουσικής του Σχολείου κα Δ. Μιχαήλ και κ. Γ. Αντωνόπουλος και έκλεισε με τανγκό και παραδοσιακούς χορούς υπό την καθοδήγηση της κυρίας Ε. Κόντε.