
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της στ’ τάξης, στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης στο μάθημα των Ελληνικών, επισκέφθηκαν μαζί με τις δασκάλες και τον δάσκαλό τους το Μουσείο Λούλη όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα, «Από το σιτάρι στο ψωμί». Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο γνώρισαν τη σημασία της καλλιέργειας των δημητριακών, συζήτησαν για τον πολιτισμό της διατροφής και τη σωστή διαχείριση των τροφίμων. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις παραδοσιακές πρακτικές της καλλιέργειας του σιταριού, τα παλιά γεωργικά εργαλεία αλλά και να δουν βήμα βήμα πώς φτιάχνεται το αλεύρι από έναν μικρό παραδοσιακό νερόμυλο. Στη συνέχεια, η περιήγηση στα βιομηχανικά μηχανήματα τούς έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις φάσεις της σύγχρονης λειτουργίας του εργοστασίου.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τα παιδιά να φορούν ποδιές και να ζυμώνουν το δικό τους φρατζολάκι ψωμί, το οποίο, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν το πιο νόστιμο που είχαν δοκιμάσει!