ΣΧΟΛΕΙΟ

Συνέδρια - Ημερίδες - Σεμινάρια1

Οι συμμετοχές των εκπαιδευτικών:

  • Η Ειρήνη Ελευθερίου, υπεύθυνη του τμήματος Γαλλικών, παρακολούθησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 το διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Διαθεματικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας». Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, παρακολούθησε γενικές εισηγήσεις καθώς και εργαστήρια διδακτικής του γνωστικού αντικειμένου. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου των 6 ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής κ. Στ. Μαρκαντωνάκη, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση της Ολομέλειας του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ Αττικής (αρ. απόφ. 18/22-10-2021) και είχε διάρκεια 20 διδακτικές ώρες.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε το σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος του δασκάλου στην πρώιμη παρέμβαση της κακομεταχείρισης του παιδιού» που διοργάνωσε η εταιρεία κατά της κακοποίησης του παιδιού ΕΛΙΖΑ στις 12 Οκτωβρίου 2022.

  • Η Χαρά Ιγγλέζου, καθηγήτρια Ισπανικών του ΙΒ, παρακολούθησε στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και επαγγελματικής επιμόρφωσης διαδικτυακό επιμορφωτικό κύκλο σεμιναρίων. Τα σεμινάρια οργάνωσαν και κατεύθυναν έμπειροι εκπαιδευτικοί του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού International Baccalaureate Organisation. Το workshop αφορούσε τη διδασκαλία του Language B Generic και είχε διάρκεια από 3 έως 31 Αυγούστου 2022.

  • Η Κλειώ Γιόκαρη, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ειρήνη Αγγέλη, η Ήρα Ανδρεαδάκη, νηπιαγωγοί του Σχολείου, η Βικτώρια Ρεμούνδου, παιδαγωγός, συνυπεύθυνη του προγράμματος English, Art & Nature, η Αλεξάνδρα Κολλά, παιδαγωγός, η Τάνια Μπαγέρη, ψυχολόγος, η Νάνσυ Μανέτα, λογοπεδικός, η Έλενα Τικταμπανίδη, γυμνάστρια, η Μαρία Γιαννίκη και η Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησαν το τετραήμερο διεθνές συνέδριο για την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας μέσα από το παιχνίδι με θέμα «Play on Early Education» που διοργάνωσε το Dorothy Snot στο Σεράφειο στις 27 έως 30 Απριλίου.
  • Η Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε τη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Αντιπολεμικές συνταγές: τα ξεκανόνια ή 6 συν 6 πρόσωπα ζητούν ειρήνη», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας και Θράκης την Τρίτη 12 Απριλίου.

  • Η Ειρήνη Αγγέλη, η Ναταλία Ζέτου, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγοί του Σχολείου και η Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν τη διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Τα Δικαιώματα του Παιδιού: από τη δημιουργική δράση στη διάχυση», που διοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας, οι Διευθύνσεις Π.Ε. Β’, Γ’, Δ΄ Αθήνας, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά και το «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», την Πέμπτη 31 Μαρτίου.

  • Η Κωνστάντια Παπαδημητρίου και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγοί του Σχολείου, παρακολούθησαν το σεμινάριο με θέμα «Οι τεχνικές ενεργοποίησης του στοχασμού μέσα από την παρατήρηση της τέχνης: α) Visible thinking β) Μετασχηματίζουσα μάθηση από την αισθητική εμπειρία», που διοργανώθηκε το Σάββατο 19 Μαρτίου από το Κολλέγιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος «Teachers training teachers».

  • Η Μαρία Μόσχου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών παρακολούθησε τα επιμορφωτικά προγράμματα που διοργάνωσε το Ε.Ε.Π.Ε.Κ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας) με τίτλους: «Αυτισμός και παιχνίδι: Η συμβολή του σε κοινωνικές δεξιότητες», το οποίο υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 20/12/2021 έως 28/02/2022, και «Κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στην εκπαίδευση Κριτική παιδαγωγική έρευνα -δράση» , το οποίο υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 03/01/2022 έως 28/02/2022. Επίσης, παρακολούθησε το επιμορφωτικό πρόγραμμα εξειδίκευσης που διοργάνωσε το ΕΛ.ΚΕ.ΔΙ.Μ. με τίτλο «Εισαγωγή στην προπονητική Ζωής», το οποίο υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 15/05/2021 έως 15/02/2022.

  • H Σοφία Ζέρβα, φιλόλογος στο Λύκειο, παρακολούθησε το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου τη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση, που οργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου. Θέμα της συνάντησης ήταν η διδασκαλία, η αξιολόγηση και τα νέα προγράμματα σπουδών των Νέων Ελληνικών, των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας  και των Λατινικών. Την ίδια μέρα παρακολούθησε ενότητες της Διαδικτυακής Εκπαιδευτικής Ημερίδας και του Εργαστηρίου, που διοργάνωσαν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία», με θέμα: «Τα νέα Προγράμματα Σπουδών Γλώσσας και Λογοτεχνίας: Νέες αναζητήσεις και προκλήσεις».

  • Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγός του Σχολείου, παρακολούθησε από τις 11 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 23 Ιανουαρίου 2022 τον κύκλο επιμορφώσεων της Ευμάθειας, διάρκειας 60 ωρών, στη θεματική «Εκπαίδευση-Τέχνη-Πολιτισμός» του Προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του Δήμου Αθηναίων με την επιστημονική επιμέλεια του Εργαστηρίου Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab) του Πολυτεχνείου Κρήτης και την υποστήριξη της ΔΑΕΜ Α.Ε.

  • H Κωνστάντια Παπαδημητρίου, νηπιαγωγός, και η Χριστίνα Παναγοπούλου, παιδαγωγός, παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα: «Στήριξη μαθητών στην αρρώστια και στον θάνατο» που διοργανώθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος “Teachers training teachers”, στις 20 Νοεμβρίου 2021.

  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νηπιαγωγός και η Βικτώρια Ρεμούνδου, παιδαγωγός, συνυπεύθυνη του προγράμματος English, Art & Nature παρακολούθησαν στις 29 Σεπτεμβρίου τον 3ο κύκλο διαδικτυακών διαλέξεων για την εκπαίδευση με θέμα: "Η Παιδαγωγική της Σχολικής Αυλής | Αναζητώντας καλές πρακτικές για την οργανική ένταξη της αυλής στην εκπαιδευτική διαδικασία" που διοργανώθηκε από την ομάδα του προγράμματος «Έτσι Μαθαίνω Καλύτερα» του Δήμου Αθηναίων.

  • Η Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε τη Διαδικτυακή Διημερίδα, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Π.Ε., με τίτλο «Το μάθημα των Γερμανικών ως ξένη γλώσσα αλλιώς, και παρ’ όλα αυτά αποτελεσματικό…». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2021.

  • Η Ήρα Ανδρεαδάκη, νηπιαγωγός και δασκάλα Αγγλικών, παρακολούθησε διαδικτυακό σεμινάριο 10 ωρών με θέμα “Let’s Play: Teaching Strategies for Playful Learning”, που διοργάνωσε το Harvard Graduate School of Education και το Project Zero. 

  • Η Χαρά Ιγγλέζου, καθηγήτρια Ισπανικών στο IB, παρακολούθησε στις 23 και 24 Απριλίου 2021 ημερίδα, την οποία διοργάνωσαν ο εκδοτικός οίκος SGEL και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, με θέμα «Η συνεισφορά της Εκπαιδευτικής Νευροεπιστήμης και πώς μαθαίνει ο εγκέφαλος». 

  • Η Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε στις 11 Μαρτίου επιμορφωτική δράση-ιστοσεμινάριο με θέμα «Μεγάλα Μουσεία για Μικρούς Μαθητές» που διοργάνωσαν το 2ο Π.Ε.Κ.Ε.Σ. Αττικής και οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έγου, Β. Πρεβεζάνου και Β. Μιχαηλίδου.

  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε στις 22 Μαρτίου διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα«Προβλήματα συμπεριφοράς στον Παιδικό Σταθμό και το Σχολείο» που διοργάνωσε το «Ροδάκινο-Εργαστήριο Συστημικής Ψυχολογίας και Παιδαγωγικής» με εισηγητές τον ψυχοθεραπευτή Γ. Παραδείση και την παιδαγωγό Κ. Ανωγιαννάκη.

  • H Δέσποινα Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγός του Σχολείου, παρακολούθησε στις 21 και στις 22 Νοεμβρίου διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Σύγχρονα θέματα παιδαγωγικής, ψυχοπαιδαγωγικής και παιδιατρικής», το οποίο διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Προσχολικής Αγωγής.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του Τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε διαδικτυακά στις 14 και 15 Νοεμβρίου τις εργασίες του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Αναπτυξιακής-Συμπεριφορικής Παιδιατρικής & Εφηβικής Υγείας-Ιατρικής.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του Τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε το Διεθνές Ψηφιακό Συνέδριο για καθηγητές Γερμανικών με τίτλο «GETVICO24» που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Goethe Νέας Υόρκης στις 20-21 Οκτωβρίου 2020. Στόχος του συνεδρίου ήταν η επιμόρφωση καθηγητών στη διδασκαλία της γερμανικής γλώσσας καθώς και η δικτύωσή τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • H Δέσποινα Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγός του Σχολείου, παρακολούθησε στις 23 και στις 30 Μαΐου διαδικτυακά σεμινάρια με θέματα: «Η αξία του Project Based Learning για τη διδακτική πράξη. Οργανώνοντας ένα Project» και «Οι τεχνικές ενεργοποίησης του στοχασμού μέσα από την παρατήρηση της τέχνης: α) Visible Thinking β) Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την Αισθητική Εμπειρία» τα οποία διοργάνωσε το Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού, στο πλαίσιο του Προγράμματος EDUCATE THE EDUCATORS. 

  • Η Σοφία Ζέρβα, φιλόλογος στο Λύκειο, παρακολούθησε στο διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου:

    1). Το Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα διάρκειας 15 ωρών με τίτλο «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης από απόσταση», το οποίο αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

    2).Το Ταχύρρυθμο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα διάρκειας 50 ωρών με τίτλο «Εξ αποστάσεως Σχολική Εκπαίδευση». Το πρόγραμμα οργανώθηκε από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  • Η Ναταλία Κοντιάδη ,καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε το σεμινάριο που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα «Διαφορετικότητα και διαφοροποίηση στο Σχολικό Περιβάλλον» και το οποίο πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου στη Σχολή Μωραΐτη.

  • Η Χριστίνα Ρούτνερ, υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών παρακολούθησε το σεμινάριο που διοργάνωσε η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα «Διαφορετικότητα και διαφοροποίηση στο Σχολικό Περιβάλλον» και το οποίο πραγματοποιήθηκε την 1η Φεβρουαρίου στη Σχολή Μωραΐτη.

  • Ο Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «Sexuality EducationDay», την οποία οργάνωσε η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.

  • Η Ναταλία Ζέτου, Νηπιαγωγός, συμμετείχε σε βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Σχολική ετοιμότητα: Εργαλεία πρώιμης ανίχνευσης γλωσσικού προφίλ και πρώιμης παρέμβασης» που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Λόγου, Ομιλίας και Μάθησης Spell στον χώρο του, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου.

  • Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου την ημερίδα με θέμα «Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό», η οποία πραγματοποιήθηκε στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.

  • Η Γ. Μαζαράκου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Λύκειο και συντονίστρια Βιολογίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, παρακολούθησε το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων με θέμα «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» που πραγματοποιήθηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, στις 30 Νοεμβρίου και 1-2 Δεκεμβρίου 2019.

  • Ο Παναγιώτης Κακαλέτρης,  δάσκαλος, μέλος της Διεύθυνσης του Δημοτικού και Υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών στη βαθμίδα, και η Ειρήνη Παπαναστασίου, δασκάλα πληροφορικής στο Δημοτικό, συμμετείχαν στην ημερίδα Education Evolution με θέμα «Οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή». Την ημερίδα διοργάνωσε η Social Innov και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο κτίριο The HUB Events.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις​ 8 και 9 Νοέμβριου 2019. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακής - Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Υγείας–Ιατρικής (Ε.Ε. ΑΣΠΕΥ) με την επιστημονική υποστήριξη της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής του Ειδικού Κέντρου Αναπτυξιακής Ιατρικής.

  • Ο Δ. Ελευθεράκης, φιλόλογος στο ΙΒ, παρακολούθησε σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Μνήμη και εκπαίδευση» το οποίο διοργάνωσε το Κρατικό Μουσείο Auschwitz-Birkenau στο Άουσβιτς της Πολωνίας στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2019.

  • Η Εύη Κατσαμπούρη, δασκάλα του Σχολείου, συμμετείχε ως σύνεδρος στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού, που πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ) σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) την περίοδο από την 1η έως και την 3η Νοεμβρίου 2019.

  • Η Λίζα Ξυναριανού, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, έλαβε μέρος στην Τεχνική Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση και Παρακολούθηση Σχεδίων ΚΑ229 – Συμπράξεις Ανταλλαγών Μεταξύ Σχολείων 2019, τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης». Την ημερίδα διοργάνωσε το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ)-Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019.

  • Oι καθηγήτριες του τμήματος Γερμανικών, Ειρήνη Νικολάου, Δώρα Γριβοκωστοπούλου και Ναταλία Κοντιάδη, παρακολούθησαν στις 12 και 13 Οκτωβρίου το διήμερο βιωματικό σεμινάριο διάρκειας 14 ωρών με θέμα: Μέθοδος 3Step «Αποτελεσματική επικοινωνία με μαθητές και γονείς».

  • Η Δαρεία Τζαννετάκη, καθηγήτρια του τμήματος Γαλλικών, παρακολούθησε στις 12 και 13 Οκτωβρίου το διήμερο βιωματικό σεμινάριο διαρκείας 14 ωρών με θέμα: Μέθοδος 3Step: «Αποτελεσματική επικοινωνία με μαθητές και γονείς».

  • Η Χριστίνα Ρούτνερ, υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών και διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη, απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις εργασίες της Ημερίδας που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικών στις 8 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο «Αθηναΐς», με θέμα «DaF Unterricht gestalten: vielfältig - kompetent - professionell».

  • Η Μαρία Μόσχου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών παρακολούθησε την Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 ημερίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος με θέμα «Δημόσιος Διάλογος για τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού Εθνικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας από τους Φυσικούς Κινδύνους και την Κλιματική Αλλαγή».

  • H Χαρά  Ιγγλέζου, καθηγήτρια Ισπανικών, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα από 15 έως 19 Ιουλίου με θέμα « Η διδασκαλία της Ισπανικής γλώσσας» σε μια σειρά μαθημάτων διαρκείας 20 ωρών.

    Παράλληλα έλαβε μέρος στα επαγγελματικά σεμινάρια που διοργανώνονται από τον Διεθνή Οργανισμό ΙΒ από τις 26 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου 2019 με θέμα το περιεχόμενο και την αξιολόγηση των διαφορετικών ενοτήτων της Ισπανικής Γλώσσας.

  • Ο Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε τριήμερο σεμινάριο 24 ωρών με θέμα: «Εν-ΤΕΧ-νη Μάθηση» που οργάνωσε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης TaseisΠαιδαγωγική με την υποστήριξη του Ερευνητικού Εργαστηρίου Δημιουργικότητα, Καινοτομία και Τεχνολογία στην Εκπαίδευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τις 21/6/19 έως και 23/6/19.

  • Ο Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, συμμετείχε την Τετάρτη 19 Ιουνίου σε ημερίδα με θέμα «Προωθώντας την καλή πρακτική στον αυτισμό», την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη. 

  • Ο Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, συμμετείχε τη Δευτέρα 6 Μαΐου σε σεμινάριο με θέμα «Συνεργατική παιδαγωγική – παιδαγωγική Freinet» που διοργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

  • Η Χριστίνα Ρούτνερ, υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών και η Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια του ίδιου Τμήματος, παρακολούθησαν τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης καθηγητών που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Klett, στις 12 Μαΐου στην Αίγλη του Ζαππείου.

  • Η Ναταλία Κοντιάδη και η Μαρία Μόσχου, καθηγήτριες του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησαν τις εργασίες του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με τίτλο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Σχολείο και Πολιτισμός», το οποίο συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το Κολλέγιο Αθηνών - Ψυχικού.  Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας ¨Έρευνας και Θρησκευμάτων, στο Κολλέγιο Αθηνών - Ψυχικού στις 10-12 Μαΐου 2019.

  • H Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, και η Τάνια Μπαγέρη, Ψυχολόγος, συμμετείχαν στο τριήμερο συνέδριο που έγινε από τις 11 έως τις 13 Απριλίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με θέμα «Play on Early Education».

  • Ο Παναγιώτης Κακαλέτρης,  δάσκαλος, μέλος της Διεύθυνσης του Δημοτικού και Υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών στη βαθμίδα, συμμετείχε στην ημερίδα της Microsoft  με θέμα «Tap Into The Educational Future», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019 στο κτίριο της Microsoft Ελλάς. Στην ημερίδα παρουσιάστηκε το όραμα της Microsoft για τη σύγχρονη εκπαίδευση, το Microsoft 365 και το Minecraft: Education Edition.

  • H Τζ. Τσαϊλακοπούλου, φιλόλογος του Λυκείου και υπεύθυνη συντονισμού Αρχαίων Ελληνικών, συμμετείχε στην ημερίδα που έγινε στις 3/2 στα Εκπαιδευτήρια «Νέα Παιδεία» με θέμα «Αυτοσχεδιάζοντας τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων: Ο εκπαιδευτικός ως δημιουργός στα Προγράμματα Σπουδών».

  • Ο Κ. Αϊβαλιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, παρακολούθησε τη διημερίδα της Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και Ολυμπιακής Παιδείας «Ολυμπισμός εν δράσει» που έγινε στην Αθήνα στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2018, στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

  • Η Χριστίνα Ρούτνερ, υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών και διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη, απηύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις εργασίες της διεθνούς Ημερίδας που διοργάνωσε το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Πανελλήνια ΄Ενωση καθηγητών Γερμανικών με θέμα «Το μάθημα των Γερμανικών ως γέφυρα ανάμεσα στην πολυπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου στο Διδασκαλείο Νεοελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ.

  • Η Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε τις εργασίες της διεθνούς Ημερίδας που διοργάνωσε το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση καθηγητών Γερμανικών με θέμα «Το μάθημα των Γερμανικών ως γέφυρα ανάμεσα στην πολυπολιτισμικότητα και την πολυγλωσσία». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 24 Νοεμβρίου στο Διδασκαλείο Νεοελληνικής Γλώσσας του ΕΚΠΑ.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγωγής υγείας «Boys and Girls plus» διάρκειας 9 ωρών.

    Το σεμινάριο οργάνωσε η υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσής Β’ Αθήνας σε συνεργασία με το Kέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «ΠΡΟΝΟΗ», στις 10 Νοεμβρίου 2018 στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης.

  • Οι δασκάλες του Δημοτικού, A. Καρβέλη και M. Τουρκομανώλη, παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα για εκπαιδευτικούς «Μιλώ στα παιδιά για τη δικτατορία: Εκπαιδευτική προσέγγιση στη μελέτη της δικτατορίας 1967-1974». Την ημερίδα διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή το βιβλίο της Μ. Ντεκάστρο «2651 ημέρες δικτατορίας».

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «ΔΕΠΥ και χρόνος».

    Την ημερίδα οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ, στις 13 Οκτωβρίου 2018, στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής-Συμπεριφορικής Παιδιατρικής.

    Το σεμινάριο οργάνωσαν το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων και το Ειδικό Κέντρο Αναπτυξιακής και Εφηβικής Ιατρικής στις 06 και 07 Οκτωβρίου 2018 στη Στοά του Βιβλίου.

  • Η Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «Προετοιμάζοντας εφήβους με ΔΕΠΥ για το Πανεπιστήμιο».

    Την ημερίδα οργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠΥ και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ – ADHD Hellas, στις 6 Οκτωβρίου 2018 στο Deree.

  • Η Άννα Κοντού, φιλόλογος και μέλος του Τμήματος Προγραμμάτων και Συντονισμού, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Νέες Τεχνολογίες και Εκπαίδευση», το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στο Ανοικτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης.

  • Η Χριστίνα Ρούτνερ, υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών και διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη, και η Ναταλία Κοντιάδη και η Μαρία Μόσχου, καθηγήτριες του τμήματος Γερμανικών παρακολούθησαν τις εργασίες της Ημερίδας Επιμόρφωσης, η οποία διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2018 στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

  • Η Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε σεμινάριο διάρκειας έξι ωρών, που πραγματοποιήθηκε στις 18/6/2018, στο πλαίσιο της Δράσης 2 «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στα Νέα Προγράμματα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών – Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών (ΕΠΣ-ΞΓ)» της  Πράξης «Παρεμβάσεις επιμόρφωσης για την ενίσχυση των σχολικών δομών του εκπαιδευτικού συστήματος» και υλοποιείται από το Ι.Ε.Π. (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής).

  • Οι καθηγήτριες του τμήματος Γερμανικών, Ναταλία Κοντιάδη και Μαρία Μόσχου, παρακολούθησαν την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 το μετεκπαιδευτικό σεμινάριο για καθηγητές Γερμανικών που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Klett στην Αίγλη Ζαππείου.

  • Οι καθηγήτριες Γερμανικών, Δώρα Γριβοκωστοπούλου, Ναταλία Κοντιάδη, Μαρία Μόσχου, Ειρήνη Νικολάου, Λίζα Ξυναριανού και ο καθηγητής Γιούργκεν Μπρένγκελμαν, συμμετείχαν, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018, στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μωραΐτη για τους/τις εξεταστές/ριες του ÖSD, με θέμα «Βελτιστοποίηση των διορθώσεων».

  • Ο κ. Κων/νος Αϊβαλιώτης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής,  παρακολούθησε, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση με θέμα «Από τη θεωρία στην πράξη με έμφαση στην πρακτική και στον σχεδιασμό προγραμμάτων παρέμβασης και υποστήριξης». Το Σεμινάριο διοργάνωσε η Β΄ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε διάρκεια 550 ώρες.

  • Η κα Κασσιανή Διονυσοπούλου, νηπιαγωγός, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής 2018  με θέμα «Επανεξετάζοντας την Προσχολική Αγωγή κι Εκπαίδευση στο Διεθνές Περιβάλλον», που έγινε στη Θεσσαλονίκη, από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου, και διοργανώθηκε από τον ΠΑ.ΣΥ.Β.Ν (Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών).

  • Η κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η κα Ναταλία Ζέτου, νηπιαγωγοί, και η κα Μαίρη Μερίκα, παιδαγωγός του Νηπιαγωγείου, συμμετείχαν στις 10 Φεβρουαρίου 2018 στο βιωματικό, διάρκειας 6 ωρών, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Αποτελεσματική επικοινωνία με γονείς». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Πατάκη.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε διαδικτυακά (από τον Δεκέμβριο 2017 έως τον Ιανουάριο 2018) σεμινάριο διάρκειας 10 ωρών με θέμα «Αυτισμός, Διαταραχή Asperger και Αντιμετώπιση». Το σεμινάριο διοργάνωσε το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Τσαούση (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.)

  • Η κα Τζ. Τσαϊλακοπούλου, φιλόλογος στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, παρακολούθησε επιστημονική διημερίδα με τίτλο «Γλώσσα, Ιστορία, αξίες και πολιτισμός στο σύγχρονο σχολείο: αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων», που διοργανώθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση και το περιοδικό Νέα Παιδεία στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2018, στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

  • O κ. Παναγιώτης Κακαλέτρης, υποδιευθυντής του Δημοτικού, συμμετείχε στο βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς των Εκδόσεων Πατάκη με τίτλο «Ενεργός πολίτης μέσα και έξω από την τάξη», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, συμμετείχε σε σεμινάριο με θέμα «Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία στην Εφηβεία», συνολικής διάρκειας 12 ωρών.

    Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών και πραγματοποιήθηκε στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2018 στο Αιγινήτειο και Αρεταίειο Νοσοκομείο Αθηνών.

  • Η κα Γ. Μαζαράκου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Λύκειο, και η κα Λ. Μουτσίου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, παρακολούθησαν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων με θέμα «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση», το οποίο  πραγματοποιήθηκε στο Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, στις 1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017. 

  • Η κα Τζ. Τσαϊλακοπούλου, φιλόλογος στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, παρακολούθησε συνέδριο με τίτλο «Το ελληνικό σχολείο σήμερα: η Φιλοσοφική Σχολή συζητάει και προτείνει» που διοργανώθηκε από το ΕΚΠΑ στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2017.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, συμμετείχε στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο σεμινάριο με θέμα «Παιδικές φοβίες-Αγχώδεις διαταραχές σε παιδιά».Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, συμμετείχε στις 3 Δεκεμβρίου 2017 στο επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Μαθητές με ΔΕΠ-Υ: Στρατηγικές Μάθησης και Δεξιότητες Μελέτης».

    Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του εκπαιδευτικού ομίλου της EMPLOY στη Βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  • Ο κ. Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε επιμορφωτική-ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Τέχνη και Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Μ. & Β. Θεοχαράκη στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2107.

  • Η κα Ειρ. Ιωαννίδου και η κα Κ. Μπαθρέλου,  δασκάλες του Σχολείου, παρακολούθησαν στη Σχολή των εκδόσεων Πατάκη, στις 10, 11 και 25 Νοεμβρίου 2017, σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών με εισηγητή τον συγγραφέα Φίλιππο Μανδηλαρά  και θέμα  «Δημιουργική γραφή στην τάξη: Οδηγίες χρήσης»

  • Η κα Δέσποινα Χρονάκη, φιλόλογος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και συντονίστρια του μαθήματος της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο, παρακολούθησε επιστημονική ημερίδα με θέμα  «Η χρήση της Τέχνης στην Εκπαίδευση», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 11 Νοεμβρίου 2017. Την ημερίδα διοργάνωσε η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας του. 

  • Ο κ. Παναγιώτης Λατσούδης, καθηγητής στο Γυμνάσιο και Λύκειο, συμμετείχε στην επιμορφωτική ημερίδα «Προσανατολίζομαι στο ΧΑΟΣ» που οργανώθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2017 στον εθνικό Δρυμό Σουνίου από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου. Κεντρικό θέμα της ημερίδας ήταν ο αγωνιστικός προσανατολισμός (orienteering) και οι τρόποι προσαρμογής του αγωνίσματος προς όφελος των σχολικών ομάδων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
  • Ο κ. Πλάτων Παπανικολάου, μαθηματικός του Λυκείου, παρακολούθησε τις εργασίες του 34ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας, που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2017 στη Λευκάδα, με θέμα «Πάντα κατ' αριθμόν γίγνονται».

  • Ο κ. Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο για τη διατροφή με θέμα «Υγιή Παιδιά - Υγιής Πλανήτης» το οποίο διοργάνωσε η Διεύθυνση Π.Ε Α΄ Αθήνας διά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Υγείας σε συνεργασία με το WWF Ελλάς. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 93ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017.

  • Η κα Ιωάννα Πρωτοπαπά, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας στο Γυμνάσιο, ήταν κριτής επιστημονικών εργασιών στο 3ο Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας, το οποίο διεξήχθη στη Λάρισα από τις 13 έως 15 Οκτωβρίου 2017. Η κρίση επιστημονικών εργασιών αφορούσε θέματα σχετικά με τις έμφυλες διακρίσεις στην εκπαιδευτική ηγεσία και με τον ρόλο των προγραμμάτων της δια βίου μάθησης. 

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε τις εργασίες της ημερίδας με θέμα «Πάμε Μουσείο με το σχολείο; Τρόποι και μέθοδοι προσέγγισης και εκπαιδευτικής αξιοποίησης των μουσειακών χώρων» την οποία συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ και το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, συμμετείχε στις 6,7 και 8 Οκτωβρίου 2017 στο 2ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας με θέμα «Από το Παιδί στον Ενήλικα».

    Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos.

  • Η κα Λώρα Μαραγκουδάκη, δασκάλα Aγγλικών του Νηπιαγωγείου και η κα Βικτώρια Ρεμούνδου, παιδαγωγός του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησαν ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα «Μαθαίνω να σέβομαι το περιβάλλον με Τέχνη» την οποία διοργάνωσε το Μουσείο Παιδικής Τέχνης στον χώρο Iστορικού Aρχείου της Εθνικής Τράπεζας, στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, συμμετείχε στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γερμανικών Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.και πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

  • Ο κ. Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε ημερίδα για εκπαιδευτικούς με θέμα «Τα ορυκτά και ο άνθρωπος» την οποία διοργάνωσε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στις 16 Σεπτεμβρίου 2017 στον χώρο του.

  • Η κα Κασσιανή Διονυσοπούλου, Νηπιαγωγός, συμμετείχε  στο ετήσιο συνέδριο της EECERA (European Early Childhood Education Research Association) στη Μπολόνια από τις 28 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου, με θέμα «Early Childhood Education- Beyond the crisis: social justice, solidarity and children’s rights».  

  • Η κα ‘Ελσα Μαρτίνεθ, υπεύθυνη του τμήματος Ισπανικών, παρευρέθηκε ως επίσημη προσκεκλημένη του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και του Βουκουρεστίου, σε συνέδριο με τίτλο « Schools: Future Labs» (Erasmus +, Action Key 2). Πρόκειται για ένα πολύπλευρο πρόγραμμα που διαχειρίζεται το Goethe Institut  στην Ελλάδα μαζί με εκπαιδευτικούς εταίρους από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Το συνέδριο έλαβε χώρα στο Βουκουρέστι στις 16 και 17 Ιουνίου 2017.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Το ψυχικό τραύμα στα παιδιά και τους εφήβους» που πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαΐου  2017, στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία». Την ευθύνη της οργάνωσης είχε η Ελληνική Εταιρία Ψυχικής Υγιεινής & Νευροψυχιατρικής του Παιδιού σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ και την Α΄Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

  • Η κα Εύη Κατσαμπούρη, μέλος της Διεύθυνσης του Δημοτικού, και η κα Δανάη Κωνσταντίνου, δασκάλα της β΄ τάξης, παρακολούθησαν την παρουσίαση του δεύτερου επιπέδου του ερευνητικού προγράμματος του Τομέα Ψυχικής Υγείας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», «Προωθώντας την καλή πρακτική στον Αυτισμό: Αναπτύσσοντας την κατανόηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που δουλεύουν με παιδιά με αυτισμό ηλικίας 5-10 χρονών». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στο 3οΔημοτικό Σχολείο Ελληνικού.

  • Η κα Δ. Κωνσταντίνου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε την παρουσίαση του πρώτου επιπέδου του ερευνητικού προγράμματος του Τομέα Ψυχικής Υγείας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» με θέμα «Προωθώντας την καλή πρακτική στον Αυτισμό: Αναπτύσσοντας την κατανόηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που δουλεύουν με παιδιά με αυτισμό ηλικίας 5-10 ετών». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 στο 72ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

  • Η κα Δ. Κωνσταντίνου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε τις εργασίες της 2ης Ενημερωτικής Ημερίδας για το σύνδρομο Rett. Την Ημερίδα διοργάνωσε το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Rett στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 23 Απριλίου 2017.

  • Η κα Εύη Κατσαμπούρη, μέλος της Διεύθυνσης του Δημοτικού, παρακολούθησε την παρουσίαση του πρώτου επιπέδου του ερευνητικού προγράμματος του Τομέα Ψυχικής Υγείας του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», με θέμα «Προωθώντας την Καλή Πρακτική στον Αυτισμό: Αναπτύσσοντας την κατανόηση, τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών και άλλων επαγγελματιών που δουλεύουν με παιδιά με αυτισμό ηλικίας 5-10 χρονών». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο της 25ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης, κα Ελένη Μανιάτη, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017. 

  • Η κα Δανάη Κωνσταντίνου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε σεμινάριο με τίτλο «Κλίμακα Αξιολόγησης Εργαζόμενης Μνήμης» (ΚΑΕΜ). Το σεμινάριο διοργάνωσε η ΜΟΤΙΒΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, στα γραφεία των εκδόσεων στις 19 Μαρτίου 2017.

  • Η κα Γ. Μαζαράκου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Λύκειο, παρακολούθησε την 11η Διημερίδα Βιολογίας  «Η Κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία» που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) και το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Μαρτίου 2017, στο αμφιθέατρο του Ραλλείου. 

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, οι Νηπιαγωγοί, κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κ. Τάσος Κλάρος, κα Κωνστάντια Παπαδημητρίου, κα Ιωάννα Κωνσταντιάδου, κα Κασσιανή Διονυσοπούλου, κα Ναταλία Ζέτου και οι παιδαγωγοί, κα Κατερίνα Μπάκα, κα Μαίρη Μερίκα, κα Περσεφόνη Διαμάντα, κα Βάσω Καλαμπούκη και κα Λίβια Γιαννοπούλου παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Προτάσεις σχεδιασμού και ανάπτυξη δραστηριοτήτων στο Νηπιαγωγείο - καλλιεργώντας τη δημιουργική και κριτική ικανότητα», την οποία διοργάνωσαν τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στο Θέατρο Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. 

  • Η κα Εμ. Τρέπα, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε σεμινάριο με τίτλο «Δημιουργική γραφή στην τάξη-Οδηγίες χρήσης» που πραγματοποιήθηκε, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2017, στη Σχολή των εκδόσεων Πατάκη, με εισηγητή τον κ. Φίλιππο Μανδηλαρά.

  • Η κα Ελένη Καρτσωνάκη, φιλόλογος του Γυμνασίου, παρακολούθησε στις 27 Ιανουαρίου 2017, στο ΟΤΕ Academy, το ανοιχτό σεμινάριο ενδυνάμωσης δεξιοτήτων με θέμα «Θετική Ψυχολογία και εργασιακή ανθεκτικότητα» με εισηγητή τον κ. Α. Σταλίκα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστήμιου.

  • Η κα Δ. Κωνσταντίνου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε το βιωματικό σεμινάριο με θέμα «Δυσαριθμησία: Αντιμετώπιση δυσκολιών στα Μαθηματικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». Το σεμινάριο διοργάνωσε το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016. 

  • Η κ. Εμμανουέλα Τρέπα, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε σεμινάριο με τίτλο «Ειδική Αγωγή και ΤΠΕ: Προγράμματα Παρέμβασης στις Μαθησιακές Δυσκολίες» διάρκειας 32 ωρών που πραγματοποιήθηκε στον Δημόκριτο στις 12, 13, 19 και 20 Νοεμβρίου 2016.

  • Η κα Γ. Μαζαράκου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Λύκειο και η κα Τ. Ευθυμίου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Γυμνάσιο, παρακολούθησαν το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Βιοεπιστήμες στον 21ο Αιώνα» που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.). Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 18-20 Νοεμβρίου 2016, στο Ίδρυμα Ευγενίδου Αθηνών.  

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε στις 5 και 26 Νοεμβρίου 2016 εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών με θέμα «Βασικές Αρχές Εφαρμογής Τεχνικών Εποπτικής Συμβουλευτικής (Coaching) στη ΔΕΠΥ». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής –Υπερκινητικότητας στη Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.  

  • Ο κ. Παναγιώτης Λατσούδης, καθηγητής στο Γυμνάσιο και Λύκειο, συμμετείχε σε επιμορφωτικό βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στο Υδάτινο Οικοσύστημα», που οργανώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2016 στην Ανάβυσσο από τις Δ.Δ.Ε. Πειραιά και Β΄, Γ΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.). 

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, και ο κ. Τάσος Κλάρος, Νηπιαγωγός, παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Θέματα και τεχνικές Επικοινωνίας και Συνεργασίας στο σχολικό περιβάλλον», την οποία διοργάνωσε η 52η Περιφέρεια Προσχολικής Αγωγής την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στον Δήμο Αιγάλεω. 

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, και η κα Μαίρη Μερίκα, παιδαγωγός του Νηπιαγωγείου παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Η Τέχνη μέσο μύησης των παιδιών στις μεγάλες αλήθειες της ζωής και της κοινωνίας - Η περίπτωση της νέας λογοτεχνικής σειράς «Μικρά Βήματα - Μεγάλοι Δρόμοι » την οποία διοργάνωσε η Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη στα γραφεία της το Σάββατο 15 Οκτωβρίου.

  • Η κα Χριστίνα  Ρούτνερ, υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών και διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη, συμμετείχε στο παγκόσμιο ετήσιο συνέδριο του ÖSD που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου 2016 στη Βιέννη.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «Παιδιά με ΔΕΠΥ στην Ελληνική Πραγματικότητα». Την ημερίδα οργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠΥ και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ – ADHD Hellas, στις 9 Οκτωβρίου 2016, στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου δήμου Αθηναίων.  

  • Η Αρ. Αντωνίου, η Ιω. Κατσίμπρα και η Ειρ. Κολώνια, δασκάλες του  Δημοτικού, συμμετείχαν στην ημερίδα με τίτλο «Παιδιά με ΔΕΠΥ στην Ελληνική Πραγματικότητα» που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της ΔΕΠΥ και το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ - ADHD Hellas.

    Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο Αντ. Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων.

  • Η κα Ε. Κατσαμπούρη, μέλος της Διεύθυνσης του Δημοτικού, και η κα Λ. Προύντζου, Ψυχολόγος του Σχολείου, συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Anti-bullying Practices» (ΑΒΡ-2016), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

    Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ερευνητική ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «SONETT-BULL: Using ICT networking tools with peer learning and crowdsourcing to train school communities to counter student bullying», το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Erasmus+. 

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, συμμετείχε στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 στην επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Καθηγητών Γερμανικών Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε.  και ΣΥ.ΚΑ.ΓΕ και πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθηναΐς, με θέμα  «ÖSD KIDA2: Με φιλικότητα προς το παιδί και θέτοντας βάσεις για τη συνέχεια: Μια σίγουρη επιτυχία!».

  • Η κα Βίκυ Σαχπάζη, δασκάλα της Μουσικοκινητικής Αγωγής στο Σχολείο, και η κα Κατερίνα Σαρροπούλου, διευθύντρια Σπουδών του Επαγγελματικού τμήματος ORFF του Σχολείου, έλαβαν μέρος και φέτος, από τις 4 Ιουλίου έως τις 6 Ιουλίου 2016, στο ετήσιο Συνέδριο του Οrff-Schulwerk Forum, Salzburg, με θέμα «Εffective Forms of Assessment and Evaluation in Elemental Music and Dance Pedagogy».

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, συμμετείχε, εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη, στην Ημερίδα της Επιστημονικής ¨Ενωσης των Πτυχιούχων Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθηναΐς, στις 11 Σεπτεμβρίου 2016.

  • Η κα Βίκυ Σαχπάζη, δασκάλα Μουσικοκινητικής αγωγής στο Σχολείο, συμμετείχε σε συνέδριο με τίτλο «Effective forms of assessment and Evaluation in Elemental Music and Dance Pedagogy» που έλαβε χώρα στο Orff Institut-Salzburg Mozarteum University από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου 2016.

  • H κα Δανάη Κωνσταντίνου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε σεμινάριο με τίτλο «Αισθητηριακή Ολοκλήρωση σε παιδιά με ΔΕΠΥ και ΔΑΦ, εφαρμογές στο σπίτι, στο σχολείο και στην κοινότητα». Το σεμινάριο διοργάνωσε το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στη Βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  • Η κα Κασσιανή Διονυσοπούλου, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε ημερίδα με τίτλο «Ακολουθώντας τα μηνύματα των παιδιών… Παιδαγωγικές Μέθοδοι» την οποία διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, το Σάββατο 14 Μαΐου στη Στοά του Βιβλίου.

  • Η κα Μαίρη Λουκέρη, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα «Διάσπαση Προσοχής-Διάγνωση και Αντιμετώπιση» που διοργάνωσε το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ (Κέντρο Θεραπευτικής Συμβουλευτικής Παιδιών και Ενηλίκων), που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2016.

  • Η κα Α. Ζαφειρίου, η κα Δ. Μπακάλη, δασκάλες της α΄τάξης του Δημοτικού, και η κα Στ. Μαθιοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών στο Δημοτικό, συμμετείχαν σε εξάωρη επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Eric Carle, ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά». Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (O.M.E.P.) και τις εκδηλώσεις Καλειδοσκόπιο και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «Eric Carle - Ένας μεγάλος δημιουργός για μικρά παιδιά» που συνδιοργάνωσε η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής (OMEP) σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε  σεμινάριο με βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Βιβλιοθήκη ο κόσμος μου» που συνδιοργάνωσε, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, η Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

  • Η κα Δ. Κωνσταντίνου, δασκάλα του Δημοτικού και Λογοπεδικός, παρακολούθησε σεμινάριο εκπαίδευσης για την έγκαιρη διάγνωση Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος με θέμα «Αναπτυξιακή Δοκιμασία Επικοινωνίας, Παις». Το σεμινάριο διοργάνωσε η β’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Η κ. Δ. Κωνσταντίνου έλαβε Πιστοποιητικό Επάρκειας για τη χορήγηση της σχετικής Αναπτυξιακής Δοκιμασίας Επικοινωνίας.

  • Η κα Μπεατρίθ Ρομέρο Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο με θέματα «Gamification στο μάθημα της ισπανικής ως ξένης γλώσσας» και «Γραμματική και στυλ μάθησης». Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον εκδοτικό οίκο Εnclave ELE, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 9 Απριλίου του 2016.

  • H κα Β. Μαγκάκη, Υπεύθυνη του Δημοτικού, η κα Α. Καρβέλη, εκπαιδευτικός του Δημοτικού, η κα Ε. Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και η κα Όλγα Τζαννετάκι, νηπιαγωγός, παρακολούθησαν στις 18 Μαρτίου 2016 σεμινάριο με θέμα «Το Παιδικό Βιβλίο και οι Τέχνες, ο ρόλος τους στη σχολική πραγματικότητα».Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μέλισσα, με αφορμή δύο νέες παιδικές εκδόσεις της ΜΟΜΑ μεταφρασμένες στα ελληνικά, «Ο κήπος του Ματίς» και «Η Μικρή Σαρλότ σκηνοθέτις».

  • Οι δασκάλες του Δημοτικού, κα. Ι. Κατσίμπρα, κα Ε. Μπούμπουρα, κα  Ε. Τρέπα, και η Υπεύθυνη του Δημοτικού, κα Β. Μαγκάκη, παρακολούθησαν, στις 5 Μαρτίου 2016, εργαστηριακό σεμινάριο με τίτλο «Δυσκολίες στην Προσοχή και τη Συγκέντρωση: Η περίπτωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)». Εισηγητής ήταν ο κ. Χ. Σκαλούμπακας, ειδικός παιδαγωγός M.Ed.

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε τις εργασίες του 1ουΠανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Προγράμματα Σπουδών – Σχολικά εγχειρίδια: από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον», το οποίο συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το PIERCE – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016.

  • Η κα Όλγα Τζαννετάκι και η κα Κωνστάντια Παπαδημητρίου, Νηπιαγωγοί,  συμμετείχαν στο διήμερο βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Πώς χρησιμοποιούμε τις Εικαστικές Τέχνες και τις Τεχνικές της Προφορικής Αφήγησης για να διδάξουμε και να εμβαθύνουμε μία θεματική», που διοργάνωσε το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016.

  • Η κα Ιωάννα Κωνσταντιάδου, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε workshop με τίτλο «Δυσκολίες στην Προσοχή και τη Συγκέντρωση: Η περίπτωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)» που διοργάνωσε το Σχολείο μας το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο ΙΒ.

  • O κ.Τάσος Κλάρος, νηπιαγωγός, παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Δάσκαλοι με όνειρα στα μάτια- καινοτομία και δημοκρατία στο σχολείο» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Πατάκη στο Aegean College, στις 20 Φεβρουαρίου 2016.

  • Η κ. Β. Μαγκάκη, υπεύθυνη του Δημοτικού,  συμμετείχε στην Ημερίδα Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα την αξιοποίηση της ψηφιακής εφαρμογής «Σύνθεση Ιδεών, Μορφών και Εργαλείων για την πολιτιστική και καλλιτεχνική εκπαίδευση», που διοργάνωσε το  Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

  • Η κα Μαίρη Μερίκα, δασκάλα του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε την ημερίδα με θέμα «Εγώ και οι άλλοι: Εκφράζομαι, συνεργάζομαι, επικοινωνώ» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και το εκπαιδευτικό portal ELNIPLEX στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 30 Νοεμβρίου 2015.

  • Η κα. Ιωάννα Κατσίμπρα, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε την επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Μπροστά στις νέες προκλήσεις 2015: κι αν ήσουν εσύ; Θεατρικές τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα Ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.

    Την επιμορφωτική ημερίδα οργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση, με την συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

  • Ο κ. Ανδρέας Βασιλόπουλος, μέλος της Διεύθυνσης του Δημοτικού, συμμετείχε στο 3ο Διεθνές συνέδριο της Klett για στελέχη εκπαίδευσης με θέμα «Official Digital Agenda in South-Eastern European Schools». To συνέδριο έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, την 27η Νοεμβρίου 2015.

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου παρακολούθησε το βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας με θέμα «Έχω δικαίωμα», βασισμένο στο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Έχω για συμμαθητή έναν πειρατή». Το σεμινάριο  διοργανώθηκε, στις 27 Νοεμβρίου 2015,  από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και έλαβε χώρα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου παρακολούθησε συνέδριο με θέμα «Τα Μουσείο είμαστε εμείς», που διοργανώθηκε, στις 26 Νοεμβρίου 2015, από το Μουσείο Μπενάκη, την Αμερικάνικη Πρεσβεία και τι British Council στο Μουσείο Μπενάκη.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε το 4ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Αναπτυξιακής-Συμπεριφορικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Υγείας-Ιατρικής.

    Το σεμινάριο οργάνωσαν το Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων και το Ειδικό Κέντρο Αναπτυξιακής και Εφηβικής Ιατρικής στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2015 στην Αίγλη Ζαππείου. 

  • Η κα  Ειρήνη Ιωαννίδου, δασκάλα του Δημοτικού, συμμετείχε  ως κριτής/ αξιολογητής στο 2ο Διεθνές Συνέδριο E-Twinning,  με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα». Το συνέδριο διεξήχθη στην Πάτρα στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2015, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και το συνδιοργάνωσαν  η «Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης E-Twinning», το «ΙΤΥΕ Διόφαντος» και η «Ελληνική Ένωση για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε».

  • Η κα Βιολέττα Μαγκάκη, υπεύθυνη του Δημοτικού, και η κα Ράνια Ποθητάκη, διευθύντρια του Γυμνασίου, παρακολούθησαν το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο e-twinning «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα». Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 13, 14 και 15 Νοεμβρίου 2015.

  • Ο δάσκαλος και οι δασκάλες του Δημοτικού κ. Π. Κακαλέτρης, κα Ρ. Ιωαννίδου, κα Ι. Κατσίμπρα, κα Ειρ. Κολώνια, κα Σ. Μεσσαριτάκη, κα Κ. Μπαθρέλου, και τα μέλη της Διεύθυνσης του Δημοτικού κα Ε. Κατσαμπούρη και κ. Α. Βασιλόπουλος, παρακολούθησαν το επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015.

    Το σεμινάριο διοργανώθηκε από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Επαίδευσης Β΄Αθήνας και τη Διεθνή Μη Κυβερνητική Οργάνωση Action Aid Ελλάς

  • Ο κ. Π. Κακαλέτρης, υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών του Σχολείου, η κα Ρ. Ιωαννίδου και η κα Ειρ. Κολώνια, δασκάλες του Δημοτικού, συμμετείχαν στο συνέδριο «Η Εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.», που οργανώθηκε από τον Επιστημονικό Σύλλογο «Νέος Παιδαγωγός» και διεξήχθη στους συνεδριακούς χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου στις 7-8 Νοεμβρίου 2015. Το συνέδριο αφορούσε όλα τα πεδία της ερευνητικής - επιστημονικής δραστηριότητας, των προτάσεων και των εφαρμογών των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας ( Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της (προδημοτική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια).

  • Η κα Ρ. Ιωαννίδου και ο κ.  Π. Κακαλέτρης, συντονιστές του προγράμματος ΣΥΝΔΡΑΜΩ στο Δημοτικό, συμμετείχαν στο επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Πράκτορες του Πλανήτη: Αποστολή: Σώστε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στο 8ο Δ.Σ. Αμαρουσίου. Το επιμορφωτικό σεμινάριο – βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών εντάσσεται στο πλαίσιο υποστήριξης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση απορριμμάτων και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας (υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: κ. Δημήτριος Γκότζος).

  • Οι κ. Δημήτρης Ανδρικόπουλος, Πλάτων Παπανικολάου και Κώστας Σαμαράς παρακολούθησαν τις εργασίες του 32ου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Καστοριά, από τις 30/10 έως και 1/11/2015.

    Το θέμα του συνεδρίου ήταν:  «Η Δύναμη των Μαθηματικών κινητήριος μοχλός της επιστημονικής έρευνας και της εξελεκτικής πορείας του πολιτισμού μας».

  • Η κα Μπεατρίθ Ρομέρο Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Διόρθωση του γραπτού λόγου και αξιολόγηση του προφορικού λόγου των διπλωμάτων DELE», το οποίο  διοργανώθηκε από τον Σύλλογο των εν Ελλάδι καθηγητών Ισπανικής Γλώσσας και Ισπανιστών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου του 2015.

  • Ο κ. Λεωνίδας Ρεμπελάκος, καθηγητής του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο «Πιστοποίηση εξεταστών DELE Α2/Β1 escolar» του προγράμματος επιμόρφωσης καθηγητών για το 2015. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης Καθηγητών του Ινστιτούτου Θερβάντες και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 23 και 24 Οκτωβρίου του 2015. 
  • Oι δασκάλες του Δημοτικού Κ. Ανδρουτσοπούλου, Μ. Δημητρολοπούλου, Α. Ζαφειρίου, Δ. Κωνσταντίνου, Δ. Μπακάλη, Ε. Τρέπα, Ε. Κατσαμπούρη και Κ. Πατυχάκη παρακολούθησαν διήμερο συνέδριο με τίτλο «Διάσπαση Προσοχής: Μια Συνεχής Πρόκληση».

    Το συνέδριο διοργάνωσε στις 18-19 Οκτωβρίου 2014 το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD HELLAS υπό την αιγίδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

  • Η κα Β. Μαγκάκη, Υπεύθυνη του Δημοτικού, παρακολούθησε Ημερίδα Πολιτιστικών θεμάτων και Βιωματικό Εργαστήριο με θέμα «Διαθεματική αξιοποίηση της σύγχρονης τέχνης στην εκπαίδευση».  Την Ημερίδα και το εργαστήριο διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β'  Αθήνας την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015.

  • O κ. Τάσος Κλάρος, νηπιαγωγός, παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «Διαθεματική αξιοποίηση της σύγχρονης τέχνης στην εκπαίδευση», που διοργανώθηκε, στις 14 Οκτωβρίου 2015, από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β’ Αθήνας του Υπουργείο Παιδεία, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

  • Οι δάσκαλοι του Σχολείου Κρίστη Ανδρουτσοπούλου, Μάνος Ευσταθίου, Ειρήνη Ιωαννίδου, Παναγιώτης Κακαλέτρης, Ιωάννα Κατσίμπρα, Μαρία Κροντήρη, Δέσποινα Μιχαήλ, Ανδριάνα Ζαφειρίου, Δήμητρα Μπακάλη  και τα μέλη της Διεύθυνσης του Δημοτικού Βιολέττα Μαγκάκη και Εύη Κατσαμπούρη, παρακολούθησαν ημερίδα με θέμα «Θεραπείες Τραυλισμού: Προκλήσεις και Απαντήσεις» που διοργάνωσαν το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού και το European Clinical Specialization in Fluency Disorders (ECSF), το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Μωραΐτη.

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, και οι εκπαιδευτικοί της βαθμίδας, κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, κα Βικτώρια Ρεμούνδου, κα Κωνστάντια Παπαδημητρίου, κα Ιωάννα Κωνσταντιάδου και  κα Βάσω Καλαμπούκη, παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα «Θεραπείες Τραυλισμού: Προκλήσεις και Απαντήσεις» στις 10 Οκτωβρίου 2015, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Θεραπείας Τραυλισμού στο Θέατρο του Σχολείου μας.

  • Η κα Δ. Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγός, η κα Λώρα Μαραγκουδάκη, δασκάλα Aγγλικών και η κα Έλενα Χούντα, μουσικός, παρακολούθησαν, τριήμερο συνέδριο με θέμα «Τέχνη & Εκπαίδευση: Διδακτικές και Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο Σχολείο του 21ου αιώνα». To συνέδριο διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδεία, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Ωνάση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και πραγματοποιήθηκε στις 2, 3 και 4 Οκτωβρίου 2015.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε ημερίδα εργασίας με θέμα: «Πτυχές της διδασκαλίας ξένων γλωσσών- μετάφραση και αξιολόγηση».

    Το σεμινάριο οργάνωσαν, στις 3 Οκτωβρίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, τα Γραφεία Αθηνών και Λευκωσίας της Γενικής Διεύθυνσης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

  • Η κα Δ. Χαραλαμπίδου, νηπιαγωγός, παρακολούθησε εργαστήριο με τίτλο «Εγώ είμαι εγώ και μου αρέσω» και θέμα την «προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία». Το εργαστήριο διοργανώθηκε από τον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 26 Σεπτεμβρίου 2015. 

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, συμμετείχε στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 στην επιστημονική ημερίδα που συνδιοργάνωσαν οι Σύλλογοι Καθηγητών Γερμανικών Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. και ΣΥ.ΚΑ.ΓΕ και πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Αθηναΐς.

  • Η κα Ν. Παπαγιάννη, καθηγήτρια Γαλλικών, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου των καθηγητών γαλλικής γλώσσας (apf), με θέμα «Se renouveler pour continuer». Το σεμινάριο διοργάνωσε ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ελλάδος και η Πρεσβεία της Γαλλίας (1-5 Σεπτεμβρίου 2015). 

  • Η κα Αλεξάνδρα Μάκρου, καθηγήτρια Αγγλικών του Δημοτικού, παρακολούθησε ομιλία με θέμα «Attention Deficit Hyperactivity Disorder». Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 29 Αυγούστου 2015 κατά τη διάρκεια του 7ου Φόρουμ για τις Ξένες Γλώσσες, το οποίο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Royal OlympicHotel.

  • Οι κυρίες Ναταλία Κοντιάδη, Μαρία Μόσχου και Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτριες Γερμανικών, παρακολούθησαν, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης καθηγητών της Γερμανικής Γλώσσας, που διοργάνωσαν οι εταιρείες «ΧΡ.ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ – Γερμανικές εκδόσεις» και «Hueber Hellas» στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.

  • H κα Έλσα Μαρτίνεθ – Χιμένεθ, υπεύθυνη του τμήματος Ισπανικών, κι ο κ. Λεωνίδας Ρεμπελάκος, καθηγητής του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησαν με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο «Πιστοποίηση εξεταστών DELE C1/C2» του Προγράμματος επιμόρφωσης καθηγητών για το 2015, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης Καθηγητών του Ινστιτούτου Θερβάντες και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5 και 6 Ιουνίου του 2015. 

  • Οι κυρίες Δώρα Γριβοκωστοπούλου, Ναταλία Κοντιάδη, Μαρία Μόσχου και Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτριες Γερμανικών, παρακολούθησαν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 τα σεμινάρια μετεκπαίδευσης καθηγητών, που διοργάνωσε ο εκδοτικός οίκος Klett στο Ζάππειο.

  • Ο κ. Α. Κανδαράκης, δάσκαλος του Σχολείου, συμμετείχε ως επιμορφωτής στην επιμορφωτική συνάντηση-συζήτηση που συνδιοργάνωσαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου και ο Σχολικός Σύμβουλος Δ.Ε. της 41ης Περιφέρειας Αττικής, την Παρασκευή 08 Μαΐου 2015, με θέμα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών».

  • Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Νηπιαγωγείο

    Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου καθώς και η γραμματέας της βαθμίδας, κα Μαρία Γιαννίκη, παρακολούθησαν σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών που πραγματοποίησε η γιατρός του Σχολείου, κα Γιάννα Τσακιρίδου στον χώρο του Νηπιαγωγείου.

  • Η κα Α. Ζαφειρίου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε, στις 28 Απριλίου 2015, ημερίδα πολιτιστικών θεμάτων με θέμα «Συλλέγω Εμπειρίες» που διοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Β’ Αθήνας δια της υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων, κυρίας Ε. Κατσούφη, στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».  

  • H κα  Έλσα Μαρτίνεθ – Χιμένεθ, υπεύθυνη του τμήματος Ισπανικών και ο κ. Λεωνίδας Ρεμπελάκος, καθηγητής του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησαν το επιμορφωτικό σεμινάριο «Πιστοποίηση εξεταστών DELE Β1/B2» του Προγράμματος επιμόρφωσης καθηγητών για το 2015, το οποίο διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης Καθηγητών του Ινστιτούτου Θερβάντες και πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 24 και 25 Απριλίου του 2015. 

  • Η κα Τζίνα Ψαρουδάκη, καθηγήτρια Γαλλικών του ΙΒ, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Σχολής Μωραΐτη με το διεθνούς φήμης πανεπιστήμιο (Grande École) της Γαλλίας, Sciences Po, παρακολούθησε στο Παρίσι, καλεσμένη από το πανεπιστήμιο, διήμερο σεμινάριο (2/4-3/4). Θέμα του σεμιναρίου: «Η οργάνωση και το πρόγραμμα των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου».

  • H κα Μπεατρίθ Ρομέρο-Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο «Πιστοποίηση εξεταστών DELE A2/B1 (νέο σχολικό δίπλωμα)» του Προγράμματος επιμόρφωσης καθηγητών για το 2015, το οποίο  διοργανώθηκε από το Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου από τιε 20 έως τις 30 Μαρτίου 2015.

  • H κα Έλσα Μαρτίνεθ – Χιμένεθ, υπεύθυνη του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε με επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο «Πιστοποίηση εξεταστών DELE A2/B1 (νέο σχολικό δίπλωμα)» του Προγράμματος επιμόρφωσης καθηγητών για το 2015, το οποίο  διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιμόρφωσης Καθηγητών του Ινστιτούτου Θερβάντες και πραγματοποιήθηκε στο Αλκαλά ντε Ενάρες  στη Μαδρίτη, στις 27 Μαρτίου του 2015. 

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον Αυτισμό, εκδήλωση με θέμα τον σεβασμό των δικαιωμάτων των ατόμων που ανήκουν στο αυτιστικό φάσμα. Στην εκδήλωση, ομάδα μαθητών Γυμνασίου της Ομάδας Τέχνης «Πάροδος» παρουσίασε δρώμενο με τίτλο «Το Αυγό», βασισμένο στο βιβλίο της Εύας Βακιρτζή (εκδ. Πατάκη). Στην ίδια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μαρασλείου την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, παρουσιάστηκε χορευτικό δρώμενο από ομάδα εφήβων με αυτισμό.

  • Η κα Έλσα Μαρτίνεθ κι ο κ. Λεωνίδας Ρεμπελάκος, καθηγητές του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησαν επιμορφωτικό εργαστήριο σχετικά με το νέο δίπλωμα DELE Α2/Β1(σχολικό) με θέμα «DELE Escolar, προετοιμάσου βήμα-βήμα». Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2015 από τον εκδοτικό οίκο Varia Lecto με ομιλητή τον David Souza, ακαδημαϊκό σύμβουλο του εκδοτικού οίκου Edelsa.  

  • Η κα Αλεξάνδρα Μάκρου, καθηγήτρια Αγγλικών του Δημοτικού, συμμετείχε σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Problems EFL Teachers Face» στο 6ο Φόρουμ για τις Ξένες Γλώσσες που έλαβε χώρα στις 14 και 15 Μαρτίου 2015 στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα.

  • Η κα Πηνελόπη Βουτσινά, καθηγήτρια Θεολόγος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, και η κα Ελίνα Καρτσωνάκη, καθηγήρια Φιλόλογος του Λυκείου, προσκλήθηκαν και παρακολούθησαν το συνέδριο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με θέμα «Εκπαιδευτικές ανισότητες, κοινωνική παθογένεια και σχολικές κοινότητες», που έγινε την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε στις 4 Μαρτίου 2015 το επιστημονικό διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε  από τα κέντρα ikid με θέμα «ΔΕΠ-Υ και Οικογένεια».

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε συζήτηση με τίτλο «Πώς γράφεται ένα κακό παιδικό βιβλίο», που διοργάνωσε στο Μέγαρο Μουσικής το ηλεκτρονικό περιοδικό Ο Αναγνώστης, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015.

  • Η κα Α. Ζαφειρίου, δασκάλα του Δημοτικού, παρακολούθησε στις 14 & 15 Φεβρουαρίου 2015, διημερίδα διάρκειας 20 ωρών με θέμα «Ο Λόγος της Πειθούς: διεπιστημονικές προσεγγίσεις & διδακτικές πρακτικές»,  που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας και Μελέτης της Λογοτεχνίας και της Ρητορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την επιστημονική Μη Κερδοσκοπική Ένωση για την προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Πολιτιστικών Θεμάτων Α’ και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Πειραιά και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο και την Εκπαίδευση. 

  • Η κα Σοφία Ζέρβα, φιλόλογος στο Λύκειο, παρακολούθησε τη διημερίδα που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015 με θέμα: "Αναζητώντας δρόμους δημιουργικής διδασκαλίας της Επιστήμης, της Γλώσσας και της Τέχνης στο σημερινό σχολείο - Προσεγγίζοντας κριτικά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Λυκείου".  Η διημερίδα διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2015 τη διημερίδα που διοργάνωσε η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Στοά του Βιβλίου και στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, με θέμα «Η διδακτική των ξένων γλωσσών στον σύγχρονο κόσμο. Προβληματισμοί, εξελίξεις, εφαρμογές». 

  • Η κα Μαίρη Μερίκα, δασκάλα του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε ημερίδα πολιτιστικών θεμάτων και βιωματικό εργαστήριο με θέμα «Αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι – Ένα πολύτιμο παιδαγωγικό εργαλείο» που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, στις 12 Φεβρουαρίου 2015.

  • Ο κ. Zήνωνας Ζαμπακίδης, καθηγητής Οικονομικών του I.B., συμμετείχε με ομιλία στο διαδικτυακό σεμινάριο “Q&A Company Program” που διοργανώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου από το JA Greece  και από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Τίτλος της ομιλίας του «Το έργο των εθελοντών-επιχειρηματιών στο Πρόγραμμα Εφηβικής Επιχειρηματικότητας και πώς μπορεί να διευκολυνθεί αυτός ο ρόλος». 

  • O κ. Kωνσταντίνος Πατσαρός, εκπαιδευτικός του Δημοτικού, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις απόψεις του για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Δικαιώματα των Προσφύγων στη σχολική τάξη σε ενημερωτική ημερίδα, που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Μεταίχμιο σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στις 2 Φεβρουαρίου του 2015.

  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε στις 28 Ιανουαρίου 2015 το επιστημονικό διαδικτυακό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε  από τα κέντρα ikid με θέμα «Παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διαταραχές αυτισμού». Επίσης παρακολούθησε στις 11 και 18 Φεβρουαρίου 2015 τα επιστημονικά διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν  από τα κέντρα ikid με θέμα «Οριοθετώντας τα παιδιά προσχολικής ηλικίας» και «Ψυχολογία και διατροφικές συνήθειες».

  • Η κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Νηπιαγωγός, παρακολούθησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις 19 Ιανουαρίου 2015, ημερίδα για τον αυτισμό με θέμα «Το παιδί με ΔΑΦ στο γενικό σχολείο: Προτάσεις και προοπτικές». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Σχολική σύμβουλο Ειδικής Αγωγής της Β’ Περιφέρειας της Αθήνας. 

  • Η κα Μαίρη Μερίκα, δασκάλα του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, στις 15 Ιανουαρίου 2015, ενημερωτική ημερίδα με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Η μητριά με τη χρυσή καρδιά». Θέμα της ημερίδας «Το διαζύγιο, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τη νέα οικογένεια που προκύπτει έπειτα από δεύτερο γάμο». 

  • Η κα Ιωάννα Κατσίμπρα , δασκάλα στο Δημοτικό,  παρακολούθησε στις 22 Νοεμβρίου 2014 επιμορφωτική ημερίδα και βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Θέατρο και δικαίωμα στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο για το θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης στις  12 και 13 Δεκεμβρίου 2014, παρακολούθησε τα βιωματικά εργαστήρια επιμορφωτικού σεμιναρίου με τίτλο «Ενεργώντας για την ενέργεια» που διοργανώθηκε από το ΚΠΕ  Λαυρίου.

  • Ο κ. Παναγιώτης Κακαλέτρης, υπεύθυνος Νέων Τεχνολογιών του Σχολείου, συμμετείχε στo πρώτο πανελλήνιο συνέδριο eTwinning που είχε ως θέμα την «Αξιοποίηση των ΤΠΕ στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2014, υπό την αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

  • Η κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο κ. Τάσος Κλάρος, νηπιαγωγοί, παρακολούθησαν στο Πολεμικό Μουσείο, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, ομιλία με θέμα «Κατανόηση του αυτιστικού τρόπου σκέψης και μάθησης. Εισαγωγή στις εκπαιδευτικές στρατηγικές». Ομιλήτρια η διεθνούς φήμης ειδική στον αυτισμό Catherine Faherty.

  • Ο κ. Τάσος Κλάρος, νηπιαγωγός, παρακολούθησε βιωματικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του bookwave 2014,  που υλοποίησε, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, το Library4all σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων της Β’ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη στο Μουσείο Μπενάκη.

  • Η κα Μπεατρίθ Ρομέρο-Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε επιμορφωτικό σεμινάριο βαθμολογητών των γραπτών εξετάσεων περιόδου Νοεμβρίου 2014 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας  (ΚΠΓ) για τα επίπεδα Α1-Α2, Β1-Β2, Γ1-Γ2. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2014 στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Οκτώ εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου συμμετείχαν σε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές στο Σχολείο». Συγκεκριμένα, την ημερίδα που διοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, παρακολούθησαν οι κυρίες Γ. Βασιλάκη, Π. Βουτσινά, Γ. Ευθυμίου, Ε. Καρτσωνάκη, Φ. Λίκα, Ρ. Ποθητάκη, Ι. Πρωτοπαπά και Δ. Χρονάκη. Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε εισηγήσεις, εργαστήρια και αναρτημένες ανακοινώσεις που παρουσίαζαν μεθόδους μέσα από τις οποίες αναπτύσσονται οριζόντιες ικανότητες των μαθητών/τριών, όπως η δημιουργικότητα, η κριτική σκέψη και η συνεργατικότητα.

  • Η κα Ν. Παπαγιάννη, καθηγήτρια Γαλλικών, παρακολούθησε εργαστήριο με θέμα «Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο - Αξιοποίηση των εργαλείων ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα του παιδιού στο μάθημα των Γαλλικών ως ξένης γλώσσας στο Δημοτικό». Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, στις 22 Νοεμβρίου 2014.

  • Η κα Μπεατρίθ Ρομέρο-Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε σεμινάριο για το μάθημα Ισπανικά Ab Initio του ΙΒ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Wellington College στην Αγγλία στις 28, 29 και 30 Οκτωβρίου 2014.

  • Η κα Χριστίνα Ρούτνερ, Υπεύθυνη του τμήματος Γερμανικών και οι κυρίες Θεοδώρα Γριβοκωστοπούλου, Ναταλία Κοντιάδη, Μαρία Μόσχου, Ειρήνη Νικολάου και Λίζα Ξυναριανού, καθηγήτριες Γερμανικών, συμμετείχαν από 12 – 19 Οκτωβρίου 2014 στο εργαστήριο για καθηγητές/ριες που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τριετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στη Σχολή Μωραΐτη με θέμα «Οι ευκαιρίες μας στην Ευρώπη».

  • Οι καθηγητές του τμήματος Γαλλικών, Τζίνα Ψαρουδάκη, Ιωάννα Παπαγιάννη, Αγγελική Πατέρα, Κωνσταντίνος Λαμπρινάκης, Σταυρούλα Μαθιοπούλου και Ειρήνη Ελευθερίου,  παρακολούθησαν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στο Γαλλικό Ινστιτούτο ημερίδα με θέμα «Λογοτεχνική συνάντηση των δύο κορυφαίων συγγραφέων  της λογοτεχνίας του 20ου αιώνα: Albert Camus και Romain Gary» με συμμετέχοντες τους  Franck Planeille, Πρόεδρο της Εταιρείας σπουδών πάνω στον Albert Camus και τον Denis Labouret, Επίκουρο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne.

  • Η κα Μπεατρίθ Ρομέρο-Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε την 23η  Διδακτική Διημερίδα για καθηγητές ισπανικής γλώσσας ως  ξένη γλώσσα που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Θερβάντες στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2014.

  • Oι δασκάλες του Δημοτικού Κ. Ανδρουτσοπούλου, Μ. Δημητρολοπούλου, Α. Ζαφειρίου, Δ. Κωνσταντίνου, Δ. Μπακάλη, Ε. Τρέπα, Ε. Κατσαμπούρη  και  Κ. Πατυχάκη παρακολούθησαν διήμερο συνέδριο με τίτλο «Διάσπαση Προσοχής: Μια Συνεχής Πρόκληση». Το συνέδριο διοργάνωσε στις 18-19 Οκτωβρίου 2014 το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ ADHD HELLAS υπό την αιγίδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ. 

  • Η κα Ιωάννα Πρωτοπαπά, καθηγήτρια οικιακής οικονομίας στο Γυμνάσιο, συμμετείχε στο 2nd Youth Conference που πραγματοποιήθηκε στην Βαημάρη στις 10-16 Οκτωβρίου με θέμα «Strengthening the Recognition of Non-Formal education in European Youth Work». Το συνέδριο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων των δράσεων Erasmus Plus (k1 actions). H κα Ιωάννα Πρωτοπαπά μαζί με την κα Ελένη Ζωγράφου από το Ίδρυμα Κοινωνικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) παρουσίασαν τις δράσεις, τους τομείς  και τους φορείς της μη τυπικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. 

  • Η κα Σοφία Ζέρβα, φιλόλογος, παρακολούθησε διημερίδα με θέμα «Ο παιδαγωγός και φιλόσοφος Δημήτρης Γληνός», την οποία οργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2014 στο αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

  • Η κα Μαίρη Μερίκα, δασκάλα στο Νηπιαγωγείο, παρακολούθησε στον Πολυχώρο Μεταίχμιο την 1η Οκτωβρίου 2014 ημερίδα με θέμα «Παιχνίδια φαντασίας και λόγου με τα βιβλία του Τζάνι Ροντάρι, θεατρικό παιχνίδι και δημιουργική γραφή στην τάξη». 
  • Η κα Σοφία Ζέρβα, φιλόλογος, παρακολούθησε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 ενημερωτική συνάντηση για φιλολόγους, που οργανώθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, με τίτλο «Τα φιλολογικά μαθήματα στο Λύκειο σήμερα: Το νέο πλαίσιο διδασκαλίας και αξιολόγησης- Η Τράπεζα Θεμάτων-Η διδακτική πράξη».
  • Οι κυρίες Ναταλία Κοντιάδη και Λίζα Ξυναριανού συμμετείχαν στις 7 και  στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 στις ημερίδες επιμόρφωσης του Π.Ε.ΚΑ.ΓΕ.Π.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Ελλάδας Π.Ε.) που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Καψής και στην Αθήνα στο ξενοδοχείο President αντίστοιχα.

  • Η κα Αλεξάνδρα Μάκρου, καθηγήτρια Αγγλικών του Δημοτικού, συμμετείχε σε διημερίδα στο 5ο Φόρουμ για τις Ξένες Γλώσσες που διεξήχθη στις 30 και 31 Αυγούστου 2014 με θέμα «Present, Engage, Motivate».

  • Η κα Νάνα Παπαγιάννη παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου των καθηγητών γαλλικής γλώσσας (apf), με θέμα «Préparons l'année scolaire 2014-2015 en faisant un bilan de bonnes pratiques». 

  • Η κα Ελένη Γερουλάνου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, παρακολούθησε το Σάββατο 10 Μαΐου μέρος ενός τριήμερου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για την Ψηφιακή Αφήγηση, με θέμα: «Digital storytelling in times of crisis», που διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 8-10 Μαΐου 2014 από το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών και φιλοξενήθηκε στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

  • Η κα Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο κ. Τάσος Κλάρος, εκπαιδευτικοί του Νηπιαγωγείου, συμμετείχαν στις 2, 5 και 6 Μαΐου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ομαλή Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό» που διοργάνωσε το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης (ΚΕΘΕΑ) σε συνεργασία με τη Β’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας. Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις 30 Απριλίου σε εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Δημιουργώντας και Φροντίζοντας το Δικό μας Σχολικό Κήπο: από τη θεωρία στην πράξη» που διοργάνωσαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Ελληνογερμανική Αγωγή και η ΜΚΟ Οργάνωση ΓΗ.
  • Ο κ. Κωστής Ανδριόπουλος, καθηγητής Μαθηματικών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, οργάνωσε ένα Workshop με τίτλο «An Introduction to Game Theory» για τους μαθητέςσυνέδρους που συμμετείχαν στο 6ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στα Μαθηματικά, που φέτος έγινε στη Λευκωσία της Κύπρου από τις 24 έως τις 28 Απριλίου.
  • Η κα Εβίτα Μπουρίτσα, καθηγήτρια Αγγλικών Γυμνασίου-Λυκείου, συμμετείχε στο διεπιστημονικό-παιδαγωγικό σεμινάριο με τίτλο «ΓεωΣυναντήσεις» και παρακολούθησε τη θεματική ενότητα «Επιστήμη-Κοινωνία: η διαχείριση κοινωνικοτεχνικών αντιπαραθέσεων στη σχολική τάξη». Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα Αγγλικά, στις 2 Απριλίου 2014 στον χώρο του Σχολείου.

  • Η κα Μαίρη Μερίκα, νηπιαγωγός, παρακολούθησε στις 2 Απριλίου, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, ένα βιωματικό εργαστήρι για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα «Τι (δεν) είναι φιλαναγνωσία: Διευρύνοντας την έννοια της ανάγνωσης».
  • Η κα Μπεατρίθ Ρομέρο-Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε στις 15 Μαρτίου  σεμινάριο αξιολογητών των προφορικών εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) για το Επιπέδο Α (Α1 και Α2) της Ισπανικής γλώσσας.
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Σαμαράς, καθηγητής Μαθηματικών στο Λύκειο, συμμετείχε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο PIERCE – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στις 22 Φεβρουαρίου, με θέμα «Καινοτομίες στη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας: Νέες Προσεγγίσεις». Παράλληλα, στο πλαίσιο της ημερίδας, έλαβε μέρος και στο επιμορφωτικό εργαστήριο «The use of the Moodle Platform in Writing Activities»
  • Η κα Κωνσταντίνα Ανδριανοπούλου, καθηγήτρια φιλόλογος στο Γυμνάσιο, συμμετείχε από τις 19 έως τις 21 Φεβρουαρίου σε σεμινάριο που διοργάνωσε για εκπαιδευτικούς το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος με τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα».
  • Η κα Αλεξάνδρα Μάκρου, καθηγήτρια Αγγλικών του Δημοτικού, συμμετείχε στις 22 Φεβρουαρίου σε ημερίδα που οργάνωσε η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Καινοτομίες στη Διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας: Νέες Προσεγγίσεις».  Παρακολούθησε επίσης το εργαστήριο που αφορούσε «Στρατηγικές εντοπισμού και διαχείρισης παιδιών με ΔΕΠΥ στη σχολική τάξη».
  • Η κα Γεωργία Ευθυμίου, καθηγήτρια Βιολογίας στο Γυμνάσιο, παρακολούθησε στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, διημερίδα με τίτλο «Η κοινωνία συναντά τη σύγχρονη Βιολογία», την οποία διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) σε συνεργασία με το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά.
  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια του τμήματος Γερμανικών, παρακολούθησε στις 15 Φεβρουαρίου εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΔΕΠΥ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ». Το σεμινάριο οργάνωσαν η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης ΔΕΠΥ, η Ελληνική Εταιρεία Ψυχικής Υγιεινής και Νευροψυχιατρικής του Παιδιού και την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιών και Εφήβων με Προβλήματα Συμπεριφοράς, σε συνεργασία με την Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Η κα Ναταλία Κοντιάδη και η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτριες Γερμανικών, συμμετείχαν στις 3 Φεβρουαρίου σε σεμινάριο – βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Ο ρόλος των θετικών συναισθημάτων στην εκπαίδευση μαθητών και η συμβολή τους στη μάθηση» που συνδιοργάνωσε ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων με το ΓΕΛ Φιλοθέης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015 με θέμα «Εκφοβισμός εφήβων – Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου»
  • Η κα Στέλλα Κίτσου, μαθηματικός στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα «Επίτευξη Στόχων και Αυτοβελτίωση με εργαλεία NLP» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου.
  • κυρίες Χ. Ρούτνερ, Δ. Γριβοκωστοπούλου, Ν. Κοντιάδη, Μ. Μόσχου, Ε. Νικολάου, Λ. Ξυναριανού και ο κ. J. Brengelmann, καθηγήτριες και καθηγητής Γερμανικών, διοργάνωσαν στις 26 Ιανουαρίου στη Σχολή Μωραΐτη επιστημονική ημερίδα με θέμα «ÖSD και η νέα εξέταση Zertifikat B1» και έκθεση Γερμανικού Βιβλίου. Επίσης παρακολούθησαν από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου την επιμόρφωση εξεταστών των αυστριακών διπλωμάτων ÖSD για τα επίπεδα Α1-C1, που διοργάνωσε η Σχολή Μωραΐτη, κύριος φορέας του ÖSD στην Ελλάδα.
  • Η κα Νάνα Παπαγιάννη, καθηγήτρια του τμήματος Γαλλικών, παρακολούθησε το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Jean Monnet «Learning EU at schools» που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 18 Ιανουαρίου.
  • Ο κ. Λεωνίδας Ρεμπελάκος και η κα Μπεατρίθ Ρομέρο-Μοντέρο, εκπαιδευτικοί του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησαν στις 16 Νοεμβρίου ημερίδα με θέματα: α) τη χρήση του Διαδικτύου στην εκπαίδευση (ομιλητής ο κ. Daniel Cassany από το Πανεπιστήμιο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης) και β) το Λεξιλόγιο ως νέος άξονας για τη διδασκαλία των Ισπανικών (ομιλητής ο κ. Agustín Garmendia, διευθυντής του τμήματος Ισπανικών του εκδοτικού οίκου Difusión).
  • Η κα Ειρήνη Νικολάου, καθηγήτρια Γερμανικών, παρακολούθησε στις 2 Νοεμβρίου ημερίδα με τίτλο «Πρόσωπο με πρόσωπο με τον Αυτισμό» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ.
  • Παρακολούθησε επίσης στις 3 Νοεμβρίου workshop με θέμα «Δεν ήξερα ότι μπορώ να γράφω τόσο καλά – Προαγωγή της γραπτής έκφρασης με τη βοήθεια της μεθόδου Generatives Schreiben» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Goethe.
  • Η κα Μπεατρίθ  Ρομέρο-Μοντέρο, καθηγήτρια του τμήματος Ισπανικών, παρακολούθησε στις 26 Οκτωβρίου 2013 επιμορφωτικό σεμινάριο αξιολογητών των προφορικών εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) για τη Διαβαθμισμένη Εξέταση του Επιπέδου Γ (Γ1 και Γ2) της ισπανικής γλώσσας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 1 ΓΕΛ Πετρούπολης.
  • Η κα Πηνελόπη Βουτσινά, καθηγήτρια Θεολογίας στο Γυμνάσιο, παρακολούθησε στη Στοά Βιβλίου στις 16 Μαΐου ημερίδα που οργάνωσε ο κ. Ε. Κολλιάδης, ομότιμος καθηγητής εκπαιδευτικής ψυχολογίας του Παν/μίου Αθημών, και ο κ. Ρόμπερτ Μέλλον, πρόεδρος του τμήματος ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα «Σύγχρονα Ψυχοπαιδαγωγικά Θέματα»