19.11.2015
Μεσογειακή κουζίνα
Το τμήμα Ισπανικών διοργάνωσε σε συνεργασία με τον Όμιλο Μαγειρικής του Γυμνασίου ένα εργαστήρι παρασκευής μεσογειακών συνταγών, με αφορμή διδακτική ενότητα βασισμένη στη διατροφή. Μαθήτριες της β’ Γυμνασίου του τμήματος των Ισπανικών, που συμμετείχαν εθελοντικά, παρασκεύασαν δύο ισπανικές συνταγές και οι μαθήτριες του Ομίλου Μαγειρικής δύο ελληνικές. Και οι δυο ομάδες βασίστηκαν στα ίδια υλικά (χταπόδι για την πρώτη συνταγή, αυγά και πατάτες για τη δεύτερη) και επεσήμαναν τις διαφορές και τις ομοιότητες ανάμεσα στην κουζίνα δύο μεσογειακών λαών.