Erasmus + στο Τμήμα Ισπανικών

Erasmus + στο Τμήμα Ισπανικών

Το Τμήμα Ισπανικών της Σχολής Μωραΐτη υποδέχτηκε στις 9 και 10 Απριλίου δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες με δύο συνοδούς καθηγητές από το σχολείο IES Cañada Real της Μαδρίτης.

Το ισπανικό σχολείο συνεργάστηκε με το δικό μας στο πλαίσιο του Erasmus + σε ένα πρότζεκτ σχετικά με τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση(Atalanta project) των παιδιών που συμμετείχαν εθελοντικά και στα δύο σχολεία. Τα παιδιά κάθε σχολείου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στα αγγλικά.

Τα συνολικά αποτελέσματα των παιδιών-εθελοντών της Σχολής Μωραΐτη θα ανακοινωθούν και θα κοινοποιηθούν αναλυτικά από τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ. Βερναρδάκη και κ. Πρωτοπαπά.

Τα παιδιά από την Ισπανία έτυχαν θερμής υποδοχής από τους μαθητές/τριες του σχολείου μας, συμμετείχαν στο μάθημα Ισπανικών της β’ Γυμνασίου, όπου και παρουσίασαν την εργασία τους στη γλώσσα τους, ενώ το απόγευμα φιλοξένησαν ομάδα παιδιών του σχολείου μας στο κατάλυμά τους και δείπνησαν μαζί.

 Την Τετάρτη 10 Απριλίου οι μαθητές/τριες του Ισπανικού σχολείου φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΙΒ και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και για το πρόγραμμα σπουδών. Στη συνέχεια, μαζί με παιδιά του τμήματος Ισπανικών της Α’ Λυκείου μετέβησαν στο Θησείο, περπάτησαν στην Πνύκα και τον Λουμπαρδιάρη και έφαγαν σε εστιατόριο της περιοχής.