Eκπαιδευτική εκδρομή στη Βιέννη

germanika-ekpaideytiki_ekdromi_sti_vienni-arhiki

Μετά από αρκετά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το καλοκαιρινό εκπαιδευτικό ταξίδι του τμήματος Γερμανικών στη Βιέννη. Οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ιδιωτικά σχολεία στο κέντρο της πόλης και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα της Actilingua Academy. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρίωρο μάθημα Γερμανικών και πολλές αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες από άλλες χώρες.

Μεταξύ άλλων τα παιδιά παρακολούθησαν το κονσέρτο “Strauß und Mozart“, επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το κάστρο Kreuzenstein, την κοιλάδα Wachau, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Μουσείο Albertina. Ξεναγήθηκαν επίσης, με μεγάλο ενθουσιασμό, σε όλους τους χώρους του σταδίου της ομάδας SK Rapid Wien.

Στόχος του ταξιδιού ήταν να έρθουν σε επαφή με τα Γερμανικά σε ένα διαφορετικό πλαίσιο και να γνωρίσουν την καθημερινότητα μιας γερμανόφωνης χώρας. Τα παιδιά γύρισαν με αξέχαστες αναμνήσεις.