Συμμετοχή στο πρόγραμμα “Adopt a Ship”

Adopt a Ship

Τα παιδιά του τμήματος Αγγλικών της ε’ Δημοτικού, στο οποίο διδάσκει η Χ. Παπαγεωργίου, και της στ’ Δημοτικού, στο οποίο διδάσκει Α. Παπαθανασοπούλου, συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα “Adopt a Ship”, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Project Connect.

«Το πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» λειτουργεί με την υιοθεσία ενός πλοίου από μια τάξη του Δημοτικού δίνοντας την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετέχουν ως “στεριανοί ναύτες” στα ταξίδια του πλοίου».

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, οι δύο τάξεις ακολούθησαν τα πλοία Ηyundai Speed της εταιρείας Δαναός και Aegean Horizon της Αrcadia Ship Management. Η κάθε τάξη είχε επικοινωνία με τον καπετάνιο και το πλήρωμα του πλοίου. Τα παιδιά διατύπωσαν διάφορες ερωτήσεις μέσω email και πήραν πληροφορίες σχετικά με τα πλοία και τη ζωή στη θάλασσα, ενώ παράλληλα διδάχτηκαν στην τάξη λεξιλόγιο σχετικό με τα πλοία και τη ναυτιλία και κατασκεύασαν τα δικά τους βαπόρια. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω βιντεοκλήσης με τον καπετάνιο και μέλη του πληρώματος, οι οποίοι τα «ξενάγησαν» μέσα στο πλοίο.