Διαδικτυακές εκπαιδευτικές επισκέψεις
Οι μαθητές/τριες των τμημάτων α2, α3, α4, α5 με τους καθηγητές τάξης τους περιηγήθηκαν διαδικτυακά στο Παρίσι του 1900 σε εκθέματα, εφευρέσεις και καινοτομίες εκείνης της περιόδου. Βρέθηκαν στα έδρανα του αμφιθεάτρου της Σορβόννης και παρακολούθησαν με τους διακεκριμένους μαθηματικούς της εποχής τον Ντάβιντ Χίλμπερτ να αναλύει στην εναρκτήρια ομιλία του τα 23 προβλήματα που θα απασχολούσαν την μαθηματική κοινότητα τον 20ο αιώνα.
Τέλος, έγιναν μάρτυρες σε ένα έγκλημα και βοήθησαν τον επικεφαλής ντετέκτιβ με μαθηματικούς συλλογισμούς να βρουν τον ένοχο.
Τα παιδιά του α1 χωρίστηκαν σε ομάδες και διασκέδασαν παίρνοντας μέρος σε ένα πρωτότυπο, διαδραστικό, διαδικτυακό πρωτάθλημα ομάδων. Συναντηθήκαν στο Microsoft Teams κάνοντας χρήση των breakout rooms και μέσα σε έξι γύρους γρίφων, συνεργασίας, νοητικών προκλήσεων και κινητικών δοκιμασιών ανακήρυξαν τις 3 καλύτερες ομάδες!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της β' Γυμνασίου με τους καθηγητές τάξης τους σχεδίασαν μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα : "Είναι τα δημόσια πρόσωπα και πρότυπα συμπεριφοράς;". Η συζήτηση, η οποία διεξήχθη σε τρεις υποομάδες, συντονίστηκε από μέλη των προεδρείων των τμημάτων και πήραν τον λόγο όσοι/ είχαν προετοιμάσει σχετική εισήγηση επάνω στο ερώτημα που τέθηκε. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν όλοι οι μαθητές/τριες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Τα παιδιά της γ΄ Γυμνασίου με τους καθηγητές τάξης τους υποδέχτηκαν στην πλατφόρμα Teams τον συγγραφέα και καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Νίκο Μπακουνάκη ο οποίος συζήτησε με τα παιδιά για το ταξίδι και τους ταξιδιώτες, για τις προϋποθέσεις με τις οποίες γνωρίζει κανείς έναν ξένο τόπο, καθώς και για τις μεθόδους καταγραφής του ταξιδιού. Ακόμη, παρουσίασε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, και ξενάγησε τα παιδιά σε μια δική του, αθέατη, Νέα Υόρκη, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών.