Ευρωπαϊκά Προγράμματα
- Peep History 2020
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep History με θέμα «Η ιστορία και οι ποικίλες παράμετροι της εξερεύνησης του διαστήματος», πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά (9-11/11) ,εξαιτίας της πανδημίας Covid-19,με τη συμμετοχή της Ουγγαρίας ,της Ελλάδας και της Ρουμανίας.
Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές/τριες Γ. Αλεξανδρόπουλος (A5), Δ. Κοντοδήμα (A3), Α. Κουφοπάνος (A5), Χ. Μαλλιάκης (A5), Χ. Παπαδοπούλου (A1), Θ. Πέτσας (A3 ), Μ. Σεραφειμίδης (A5), Σ. Τζώρτζης (A5), Ρ. Τρυφωνίδου (A4), Μ. Τσοτάκου (A5), Λ. Φραγκούλης (A5), τους οποίους προετοίμασε η καθηγήτρια Φωτεινή Λίκα.
Τη συζήτηση και την αξιολόγηση των εθνικών παρουσιάσεων ακολούθησαν συζητήσεις και διερεύνηση θεμάτων που αφορούν το μέλλον και τη χρησιμότητα της εξερεύνησης του διαστήματος, τον ρόλο της NASA και της SpaceX, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κυβερνητικών και των ιδιωτικών διαστημικών αποστολών.
- Peep Culture 2020
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Culture με θέμα «The evolution of the museum and its function in the modern world» πραγματοποιήθηκε φέτος διαδικτυακά (18-20/11/20), εξαιτίας της πανδημίας Covid-19 ,με τη συμμετοχή της Ρωσίας ,της Ελλάδας και της Σλοβακίας.
Το Σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθήτριες Ζιαζιά Πολυξένη (Α3), Φράγκου Ιωάννα (Α3), Σκουλούδη Κατερίνα (Α4), Κουλεϊμάνη Αλεξία (Α3), Κουερίνη Ιουλιάνα (Α5), Παπαδημητρίου Ειρήνη (Α5), Χαρίτου Άρτεμη (Α5), Μπόνη Ειρήνη (Α5), Λαλιώτη Νεφέλη (Α5), Μποσινάκου Ειρήνη (Α3) και Θεοδωροπούλου Γεωργία (Α1), τις οποίες προετοίμασε ο καθηγητής Στράτος Μυρογιάννης.
Οι μαθητές/τριες ,εκτός από την πραγματοποίηση των εθνικών παρουσιάσεων , επεξεργάσθηκαν το θέμα «Πώς θα παρουσιάζαμε στο μουσείο του μέλλοντος τη σημερινή εποχή», με εξαιρετικά ευφάνταστα και ουσιαστικά αποτελέσματα.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με συνομήλικούς τους από άλλες χώρες, να περιηγηθούν πόλεις και μουσεία μέσα από virtual tours, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία .