Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής

Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτής

Το Σχολείο μας συνδριοργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στην παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα στο Πόρτο Ράφτη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου και τους εκπροσώπους στην Ελλάδα της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης “Healthly Seas”, με πρωτοβουλία της αποφοίτου μας, κ. Βαλεντίνας Βασιλάτου (’12), η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο αξιοποίησης των πλαστικών απορριμμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα και στις ακτές.

Οι μαθητές/τριες της Περιβαλλοντικής και της Εθελοντικής Ομάδας Γυμνασίου-Λυκείου συμμετείχαν έμπρακτα στη δράση συγκεντρώνοντας ογκώδη απορρίμματα από διάφορα σημεία της ακτής. Παράλληλα προχώρησαν σε μια συστηματική καταγραφή των μικρών σε μέγεθος απορριμμάτων που περνούν σχεδόν απαρατήρητα. Αποδείχτηκε ωστόσο ότι, στην πραγματικότητα, βρίσκονται διάσπαρτα παντού στο παράκτιο περιβάλλον.

Μεγάλη έκπληξη πάντως όλων των μαθητών/τριών που συμμετείχαν ήταν εν τέλει ο μεγάλος όγκος απορριμμάτων που συγκεντρώθηκε σε μια ήδη οργανωμένη και φαινομενικά καθαρή και περιποιημένη παραλία!

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες για την εποικοδομητική και αγαστή συνεργασία που είχαμε στην όμορφη και σημαντική αυτή δράση.

Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Π. Λατσούδης, Ε. Μartίnez, και Ι. Πρωτοπαπά.