Παρουσιάσεις εργασιών του «Διώρου»

dioroeventsite

To Σάββατο 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο η παρουσίαση των ομαδικών εργασιών που εκπονήθηκαν από τους μαθητές/τριες της Α΄Λυκείου στο πλαίσιο του «Διώρου» του Α΄τετραμήνου.

Τα ερευνητικά πεδία πολλά και ποικίλα: Βιοηθική, Ιστορία και Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Οικονομία, Περιβάλλον, Πληροφορική, Kρυπτογραφία, Τέχνη, Φυσική, Επιστήμη/Ψευδοεπιστήμη, Χημεία. Το ίδιο και τα θέματα: η διαφοροποίηση της ευθανασίας από την αυτοκτονία, η γυναίκα ως «’Αλλος» στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, οι κωνικές τομές, οι παγκόσμιες οικονομικές κρίσεις, τα σουρεαλιστικά χαρακτηριστικά στις φωτογραφίες μόδας του Man Ray, τα βιοπλαστικά, η γενική θεωρία της σχετικότητας, τα μυστικά κλειδιά, οι επιπτώσεις της εκμετάλλευσης ΑΠΕ στο περιβάλλον, η ευγονική, η σχέση ανάμεσα στη βαθμολογία και τις ώρες μελέτης, τα αντιηλιακά και η αποτελεσματικότητά τους, και η προσέγγιση του hacking μέσα από έννοιες όπως η ασφάλεια και η ηθική.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στο Θέατρο του Σχολείου οι εργασίες που κρίθηκαν από το σύνολο των μαθητών/τριών και των εποπτευόντων καθηγητών ως οι πιο αντιπροσωπευτικές και ολοκληρωμένες. Στη συνέχεια, το σύνολο των μαθητών/τριών της Α΄Λυκείου παρουσίασαν τις εργασίες τους με τη μορφή επιστημονικών posters στους γονείς και τους συμμαθητές τους.