Χριστουγεννιάτικη γιορτή του μικρού Δημοτικού

hristoygenniatiki_giorti_toy_mikroy_dimotikoy

Τα παιδιά της α', β' και γ' Δημοτικού, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, γιόρτασαν τα Χριστούγεννα  στο Θέατρο του Σχολείου.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες του α1 με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κυρίας Μ. Δημητρολοπούλου, ανέδειξαν μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο το εορταστικό κλίμα των ημερών και αναπαράστησαν την ιστορία της γέννησης του Χριστού.  Η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της γιορτής ενισχύθηκε από τις υπέροχες  μελωδίες που ερμήνευσαν  τα παιδιά της γ' Δημοτικού καθοδηγούμενα από τη δασκάλα της μουσικής κ. Δ. Μιχαήλ.

Η χαρούμενη διάθεση συνδυάστηκε με άφθονο γέλιο όταν δύο στριμμένες και μάλλον... κακορίζικες μάγισσες, η Τσούχτρα και η Στρυχνίνη, σκαρφίστηκαν ένα σωρό μαγικά κόλπα για να μην ακούνε τα ανυπόφορα για τα αυτιά τους κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που τραγουδούσαν τα παιδιά. Το παραμύθι «Οι μάγισσες που προσπαθούσαν να αποφύγουν τα κάλαντα» εμπνεύστηκαν και ερμήνευσαν οι δασκάλες της μουσικοκινητικής αγωγής και της μουσικής, κα Β. Σαχπάζη και κα Ν. Τουμπακάρη!

Τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του θεάτρου επιμελήθηκαν οι δάσκαλοι των εικαστικών, κα Τ. Ζησιάδου, κ. Σ. Κατσούλης και κ. Ε. Πατσουράκης.