Εκπαιδευτικές επισκέψεις της γ΄ Γυμνασίου

ekpaideytikes_episkepseis_noemvrioy

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων της γ΄ Γυμνασίου ως εξής:

Τα τμήματα γ1 και γ5 επισκέφτηκαν το ίδρυμα Βασίλη και Μαρίας Θεοχαράκη προκειμένου να παρακολουθήσουν την περιοδική έκθεση Γιώργος Σεφέρης, όταν το φως χορεύει μιλώ δίκαια. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με το έργο του ποιητή και παράλληλα γνώρισαν πολλά εικαστικά έργα που εμπνευσμένα από το έργο του. Ένα από τα σημαντικά εκθέματα ήταν το πρωτότυπο βραβείο Νόμπελ που απονεμήθηκε στον ποιητή το 1963 από τη Σουηδική Ακαδημία. Ακολούθως, έκαναν περίπατο στον Εθνικό Κήπο, όπου γνώρισαν την ιστορία του χώρου.

Τα τμήματα γ2 και γ4 επισκέφτηκαν το Μουσείο Συναισθημάτων, όπου παρακολούθησαν  εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Στο παλάτι του θυμού». Οι εμψυχωτές/τριες του μουσείου καθοδήγησαν τις ομάδες ώστε, μέσα από την αλληλεπίδραση με τα διαδραστικά εκθέματα, να αποκτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση για το συναίσθημα του θυμού και να ανακαλύψουν δημιουργικούς τρόπους για να το αντιμετωπίζουν. Επίσης, τα παιδιά έκαναν βόλτα στον λόφο Φιλοπάππου όπου είδαν και το ομώνυμο μνημείο.

Οι μαθητές/τριες του γ3 επισκέφθηκαν την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Myrtillo, όπου εργάζονται άτομα από ευάλωτες ομάδες. Τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με σκοπό να εξοικειωθούν με θέματα που άπτονται της διαφορετικότητας, του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Οι μαθητές/τριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία αυτή, πήραν συνεντεύξεις από εργαζόμενους και ενίσχυσαν έμπρακτα την προσπάθεια αυτής της επιχείρησης.