Ευρωπαϊκό πρόγραμμα PEEP Culture

sitepeep_culture2017

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Peep Culture φιλοξενήθηκε φέτος στο Σχολείο μας από τις 25 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου. Είκοσι μαθητές/τριες από 4 ευρωπαϊκές χώρες (Ουγγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία και Ελλάδα) και 4 εκπαιδευτικοί δούλεψαν πάνω στο πολύ επίκαιρο ερώτημα «Is there a contemporary European identity?» και, εκτός από τις παρουσιάσεις τους, δημιούργησαν μια σχετική καλλιτεχνική πρόταση (βίντεο, αφίσα, εικαστικό έργο).

Το Σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές/τριες  της Α΄Λυκείου, Φ. Αρίστα, Ι. Καλαμάκη, Κ. Μαστοράκου, Γ. Μεγάλου, Β. Ρέππα και την καθηγήτρια κα Ελένη Γαρουφαλιά.

Οι ομάδες επισκέφτηκαν επίσης το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας και την Ακρόπολη, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση Πέερ Γκυντ του Ίψεν στο Εθνικό Θέατρο, ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και συμμετείχαν σε δημιουργικά και σχετικά με το θέμα της εβδομάδας workshops και debates στο εργαστήριο του καλλιτέχνη Π. Νικολακόπουλου, στο ΕΜΣΤ (FaceForward) και στην έκθεση Science Fiction στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Επίσης, φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών που φοιτούν στο Σχολείο μας, γεγονός που συνέβαλε ουσιαστικά στην επιτυχία του στόχου της όλης διοργάνωσης.