Εκπαιδευτικές επισκέψεις της β΄ Γυμνασίου

ekpaideytikes_episkepseis_noemvrioy_v

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων της β΄ Γυμνασίου ως εξής:

Τα τμήματα β1 και β5 επισκέφτηκαν την περιοχή του Ασύρματου και το Κουκάκι. Από τον περιφερειακό του Φιλοπάππου συνέχισαν την περιήγηση στη συνοικία των πέτρινων προσφυγικών κατοικιών. Η καθηγήτρια κα Κ. Ανδριανοπούλου μίλησε στα παιδιά για την περιοχή σε σχέση με το προσφυγικό παρελθόν της και την αρχιτεκτονική της ιδιομορφία. Έπειτα, η ομάδα κατευθύνθηκε προς το Κουκάκι, όπου ο καθηγητής κ. Β. Κουτσούκος μίλησε στα παιδιά για το πώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα Airbnb έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα της οικιστικής δομής της περιοχής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του β2 και β3 επισκέφθηκαν στο Χαϊδάρι τον Βοτανικό κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Διομήδους, τον μεγαλύτερο Βοτανικό κήπο της χώρας και ολόκληρης της Ανατολικής Μεσογείου. Οι υπεύθυνοι του χώρου είχαν ετοιμάσει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα από τρεις δραστηριότητες που στόχο είχαν, εκτός από την ψυχαγωγία των παιδιών, την ουσιαστική επαφή τους με την πανίδα και χλωρίδα και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σεβασμού της φύσης.  

Οι μαθητές του τμήματος β4 επισκέφτηκαν την έκθεση Van Gogh alive στο Μέγαρο Μουσικής. Η έκθεση αυτή αποτελεί μια βιωματική εμπειρία, η οποία έφερε τους μαθητές και τις μαθήτριες σε επαφή με τη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.