LeMUN 2017

LeMUN 2017

Οι μαθητές/τριες του ομίλου Forensics Λυκείου και Γυμνασίου έλαβαν μέρος στην Προσομοίωση Συνεδρίασης Ηνωμένων Εθνών, Leiden Model United Nations (LeMUN), που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία από τις  17 έως τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε επιτροπές και συζήτησαν επίκαιρα θέματα τα οποία προβληματίζουν τα Ηνωμένα Έθνη. Υπερασπίστηκαν τις απόψεις των χωρών που εκπροσωπούσαν, όπως Ιαπωνία, Μαρόκο, Βουλγαρία και Λιθουανία, συμμετέχοντας ενεργά στα debate και στην σύνταξη των ψηφισμάτων. Στην αποστολή έλαβαν μέρος οι: Ιφιγένεια Πασχάλη (Γ΄ΛΥ), η οποία ήταν και Αντιπρόεδρος της επιτροπής «Ειδική Διάσκεψη», Ισιδώρα Στέλλα (IB1), Φίλιππος Κουτσοδημητρόπουλος (Β΄ΛΥ), Νικόλας Σαπουντζής (IB1), Άρης Ασκόπουλος (Α΄ΛΥ ),  Αργυρώ Δημάκη (Α΄ΛΥ), Στέφανος Καρράς (β΄ΓΥ), Γουλιέλμος Λαγκαδάς (γ΄ΓΥ), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (γ΄ΓΥ) και Σπύρος Σπυρομίλιος (γ΄ΓΥ).

Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν «Περηφάνια και Προκατάληψη» και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ομιλία από ειδικό επί των θεμάτων ασφαλείας αξιωματικό του Ναυτικού της Ολλανδίας .

Συνοδοί: κα Μ. Διακομίδου, κα Ν. Ρομποτή