«Ιστορίες χωρίς Χρόνο»

mv1

Η ταινία «Ιστορίες χωρίς Χρόνο», είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μαθητών, γονέων, καθηγητών και αποφοίτων του Σχολείου, για να τιμήσουν τα 80 χρόνια από την ίδρυση της Σχολής Μωραΐτη.

Η ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 58ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και απέσπασε το βραβείο Κοινού FISCHER Ελληνικής Ταινίας- Μιχάλης Κακογιάννης.

Για δύο περίπου χρόνια, 400 άτομα - επαγγελματίες και ερασιτέχνες – συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν την ταινία. Περισσότεροι από 20 αγαπημένοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, μαθητές από 8 έως 18 ετών, 4 μεγάλοι χορηγοί, 50 υποστηρικτές και 7 συνθέτες που έγραψαν 45 μουσικά κομμάτια, εργάστηκαν για να στηρίξουν μια πρωτότυπη ιδέα που θα μείνει για τις επόμενες γενιές. Η ταινία γυρίστηκε σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες και ένα μεγάλο μέρος της γυρίστηκε στο νησί της Τήνου.

Υπεύθυνη Παραγωγής, η απόφοιτος Μυρένα Χατζηβασιλείου, και Σκηνοθέτης,ο Βασίλης Ραΐσης, καθηγητής του Σχολείου.  

Η ταινία του Σχολείου προβλήθηκε σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό στον κινηματογράφο Novacinema Odeon Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 215, Μαρούσι) από την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται και άλλες προβολές της ταινίας, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα  http://odeon.gr/gr/?q=node/1223

Σημ.: Καθώς η ταινία έχει αρκετές εναλλαγές ηθοποιών και σύνθετη πλοκή, δεν απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 10 χρονών.