«Ημέρα χωρίς μάθημα» για την Α΄ Λυκείου

«Ημέρα χωρίς μάθημα» για την Α΄ Λυκείου

Το Σχολείο εγκαινίασε μια νέα σειρά δραστηριοτήτων για το Λύκειο, με τον γενικό τίτλο «ημέρα χωρίς μάθημα», που απευθύνονται στην Α’ και στη Β΄τάξη. Πρόκειται για  θεματικές ημέρες-αφιερώματα που περιλαμβάνουν επισκέψεις, εισηγήσεις, προβολές και εργαστήρια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Tην Τρίτη 17/10 πραγματοποιήθηκε η πρώτη «ημέρα χωρίς μάθημα» για την Α΄ Λυκείου.

Ο θεματικός άξονας της ημέρας αυτής ήταν «Συναισθήματα-Διατροφή-Διαχείριση του Άγχους» και στόχευε στην έγκυρη ενημέρωση των παιδιών γύρω από σημαντικά ζητήματα που τα απασχολούν στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας.

Οι δραστηριότητες που είχαν προγραμματισθεί κάλυπταν όλες τις διδακτικές ώρες του πρωινού προγράμματος και, μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν:

Επίσκεψη στο Πρότυπο Κέντρο Διατροφής και Συναισθημάτων Lamella, όπου  παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα (παρουσιάσεις και βιωματικές ασκήσεις), προβολή σχετικού εκπαιδευτικού υλικού στο Θέατρο του Σχολείου, καθώς και εισήγηση/παρουσίαση της κλινικής ψυχολόγου/ψυχοθεραπεύτριας κυρίας Μ. Οικονομικού, η οποία απάντησε και στις ερωτήσεις των παιδιών. Οι δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν με εργαστήριο/στρογγυλό τραπέζι στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι μαθητές/τριες.