Εκπαιδευτικές εκδρομές Γυμνασίου

ekpaideytikes_ekdromes_gymnasioy

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές του Γυμνασίου ως εξής:

  • Η α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε τον χώρο της αρχαίας Νεμέας. Αξιοποιώντας ειδικά φύλλα εργασίας που ετοίμασε το Σχολείο, οι μαθητές/τριες προσπάθησαν να «διαβάσουν» την ιστορία του χώρου. Ακολούθησε η επίσκεψη στην εξοχή του Χιλιομοδίου όπου τα παιδιά έφαγαν, έπαιξαν, γνωρίστηκαν καλύτερα μεταξύ τους και μια μεγάλη ομάδα με δική της πρωτοβουλία, οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό της τοπικής ρεματιάς.
  • Η β΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε τις Μυκήνες και το Ναύπλιο. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από καθηγητές τους στους αρχαιολογικούς χώρους της ακρόπολης των Μυκηνών και του τάφου του Ατρέα. Τέλος είχαν τη δυνατότητα να χαρούν την όμορφη πόλη του Ναυπλίου  περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια του.
  • Η γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Τα παιδιά  έμαθαν για την ιστορία του χώρου, τις δυνατότητες ακουστικής του και τον τρόπο λειτουργίας του Ασκληπιείου στην αρχαιότητα. Η συνέχεια της εκδρομής αφορούσε το γραφικό λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου και ελεύθερο χρόνο για ψυχαγωγία και παιχνίδι στο γήπεδο ποδοσφαίρου της πόλης.

Τα παιδιά και των τριών τάξεων του Γυμνασίου επέστρεψαν αργά το απόγευμα στο Σχολείο, γεμάτα νέες εμπειρίες, γνώσεις, χαρά και με την προσδοκία της επόμενης εκδρομής.