Τελετή Αποφοίτησης 2017

apof2017

Η ετήσια τελετή αποφοίτησης των μαθητών/τριών της Γ’ Λυκείου και του IB2 του Σχολείου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017. Την εκδήλωση άνοιξε η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη, η οποία συνεχάρη τους τελειοφοίτους για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στις εξετάσεις, για όλα τα αξιόλογα επιτεύγματά τους, καθώς και για τις διακρίσεις που απέσπασαν σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς. 

Ακολούθησε η αποχαιρετιστήρια ομιλία του προέδρου της Μαθητικής Κοινότητας Δημήτρη Ντόντη (Γ1). Ο Βασίλης Τσούτρας (‘91), καλωσόρισε, ως εκπρόσωπος των αποφοίτων, τους τελειοφοίτους στη μεγάλη οικογένεια του ΣΑΣΜ, ενώ ο καθηγτής του ΙΒ, κ.Τόλης Φασόης, τους αποχαιρέτησε εκ μέρους των καθηγητών και των δασκάλων τους.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκ μέρους του IB Coordinator, κ. Γιώργου Καρτάλη, και του Διευθυντή του Λυκείου, κ. Λουκά Μωραΐτη, οι οποίοι συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τάξης του 2017 για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, εξήραν τις σημαντικές επιτυχίες στις ποικίλες δραστηριότητές τους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία. 

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις απονομές τίτλων αποφοίτησης, επαίνων, τιμητικών διακρίσεων, βραβείων άριστης επίδοσης, ειδικών επαίνων και βραβείων από την κα Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη.

Ο Ειδικός Έπαινος Κοινοτικής Δραστηριότητας για την καθοριστική συνεισφορά της στην επιτυχία της Μαθητικής Εκδήλωσης Πανηγύρι 2017 απονεμήθηκε στην Αλεξάνδρα Σαπουντζή (Γ2).

Το Βραβείο Κοινοτικής Δραστηριότητας για την προαγωγή του κοινοτικού πνεύματος του Σχολείου και τη συμβολή του στις κοινοτικές εκδηλώσεις ως πρόεδρος της Μαθητικής Κοινότητας απονεμήθηκε στον Δημήτρη Ντόντη (Γ1).

Για την πολυετή δράση του στη Μαθητική Κοινότητα και τη συνεισφορά του στην επιτυχημένη διοργάνωση του Πανηγυριού ως Γενικός Συντονιστής, την προσφορά του σε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων του Σχολείου καθώς και τη διάκριση που απέσπασε με την επιστημονική εργασία του στα συστήματα ασφαλείας ασύρματων δικτύων στο Ίντερνετ έλαβε ειδικό έπαινο ο Φίλιππος Παπαπολύζος (ΙΒ2).

Για τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές της επιδόσεις, το σπάνιο ήθος, τις διακρίσεις της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας καθώς και το Λογοτεχνικό Βραβείο και την εξαιρετική επίδοσή της σε Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έλαβε ειδικό έπαινο η Μαρία Ιωακειμτσιούκ (Γ3).

Για το εξαίρετο ήθος, τις άριστες ακαδημαϊκές επιδόσεις σε όλο το φάσμα των γνωστικών αντικειμένων καθώς και τη συνεισφορά της στην επιτυχία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Σχολείου με την ξεχωριστή ερμηνεία της στο πιάνο έλαβε ειδικό έπαινο η Μαριάννα Κουρούση (Γ3).

Για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Βόλεϊ, τη θετική τους παρουσία και τη συνολική τους προσφορά στην Ομάδα Βόλεϊ του Σχολείου τιμήθηκαν οι: Ηλιάννα Αρβανίτη (Γ1), Δέσποινα Μάγγελ (Γ1), Έλενα Μιλεντίγιεβιτς-Αλιφιέρη (Γ1) και Ασημίνα Νικολογιάννη (Γ4).

Το Βραβείο Εξαιρετικής Προσφοράς στα Αθλητικά του Σχολείου, για τη συνολική του παρουσία, το ήθος και τις εξαιρετικές του επιδόσεις απονεμήθηκε στον Βασίλη Κοπανά (ΙΒ2).  Ο Βασίλης βραβεύθηκε για την 1η θέση στα 600 μέτρα παμπαίδων η οποία αποτελεί 2η επίδοση στον κόσμο, για τις πρώτες θέσεις στους Πανελλήνιους Αγώνες παίδων, στο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων, την 3η θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες παίδων και τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Σύλλογος Καθηγητών αποφάσισε να απονείμει βραβείο σε μαθητή ή μαθήτρια που πέτυχε την υψηλότερη  επίδοση στο Γενικό Λύκειο και στο ΙΒ αντίστοιχα.  Φέτος το βραβείο υψηλότερης μοριοδότησης για το Γενικό Λύκειο δόθηκε στη μαθήτρια Μαριάννα Κουρούση (Γ3) και  το βραβείο υψηλότερης επίδοσης για το ΙΒ με 45 points στην Ειρήνη Ζούπου (ΙΒ2).

Το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς απονεμήθηκε φέτος στις  Ίριδα Μανδραγούδα και Άρτεμι Μαντζαβίνου (ΙΒ2)  οι οποίες πρωτοστάτησαν σε δραστηριότητες εθελοντισμού και σε πρωτοβουλίες κοινωνικής ευαισθησίας στο πλαίσιο του προγράμματος CAS.  Η Ίρις και η Άρτεμις με ζήλο, ευσυνειδησία και ωριμότητα συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με την οργάνωση «Γιατροί της Καρδιάς» συντονίζοντας δύο αποστολές για την ενίσχυση οικογενειών που στηρίζει η Οργάνωση.

Ο κ. Δημήτρης Γεωργιακώδης απένειμε το βραβείο κοινωνικής προσφοράς.

Το Βραβείο Προσφοράς στη Μαθητική Κοινότητα για την προαγωγή του κοινοτικού πνεύματος του Σχολείου, τη συμβολή του στις κοινοτικές εκδηλώσεις καθώς και την συμμετοχή του σε όλες τις δράσεις περιβαλλοντικών ομάδων Γυμνασίου και Λυκείου και την καθοριστική συνεισφορά του στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης στο Σχολείο απονέμεται στον Βασίλη Λιάρο (ΙΒ2).

Ο κ. Γιώργος Κασιμάτης απένειμε το βραβείο στη μνήμη της Κατερίνας Μωραΐτη-Κασιμάτη.

Το Βραβείο Αντώνη Μωραΐτη, η ανώτατη διάκριση για τελειόφοιτους, απονέμεται σε μαθητές και μαθήτριες που είχαν, εκτός από εξαιρετικές επιδόσεις στα μαθήματα καθ' όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Σχολείο και μια ιδιαίτερα θετική παρουσία σ' όλες τις εκδηλώσεις της μαθητικής ζωής και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προαγωγή του πνεύματος του Σχολείου.

Φέτος ο Σύλλογος των καθηγητών έκρινε ότι ο μαθητής που συγκεντρώνει αυτά τα προσόντα και επιπλέον διακρίθηκε για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις, το εξαιρετικό ήθος και την αναγνώριση από τους συμμαθητές μέσα από την ιδιαίτερα αποτελεσματική και γόνιμη συνεργασία στο πλαίσιο της Μαθητικής Κοινότητας ως Αντιπρόεδρος, είναι ο Οδυσσέας Ζαχαριάδης (Γ3).

Ο κ. Αντώνης Καρτάλης απένειμε το βραβείο Αντώνη Μωραΐτη.

Η βραδιά πλαισιώθηκε από τραγούδια που ερμήνευσε ο Όμιλος Μουσικής του Λυκείου υπό τη διεύθυνση της κυρίας Έλενας Χούντα (’91) και έκλεισε με την καθιερωμένη δεξίωση, στο προαύλιο του Σχολείου, προς τιμήν των αποφοίτων και των οικογενειών τους.