Η Μουσική ταξιδεύει στη Λογοτεχνία

d_dim_-_mihail_synaylia

Πέντε συναυλίες υπό τον γενικό τίτλο «Η Μουσική ταξιδεύει στη Λογοτεχνία» παρουσίασαν κατά τη διάρκεια του Μαΐου οι μαθητές/τριες της δ΄τάξης και η δασκάλα μουσικής κα Δ. Μιχαήλ, με αφορμή το κλείσιμο των δύο χρόνων του μαθήματος της μουσικής.

Με γνώμονα τη διαφορετικότητα του κάθε παιδιού, την ποικιλία των κειμένων που έφεραν τα παιδιά και την ιδιαίτερη δυναμική που αναπτύσσεται σε κάθε ομάδα, αποφασίστηκε οι συναυλίες να έχουν έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα και να παρουσιαστούν στους γονείς των παιδιών του κάθε τμήματος.  Γι’ αυτό τον λόγο, πραγματοποιήθηκαν πέντε ξεχωριστές συναυλίες, μία για κάθε τμήμα της δ΄τάξης, στο ζεστό περιβάλλον της αίθουσας μουσικής του Σχολείου.

Τα παιδιά απέδωσαν μουσικά τα λογοτεχνικά αποσπάσματα με αυτοσχεδιασμούς σε μουσικά όργανα, τραγούδια, μουσικά κομμάτια και έγραψαν ποιήματα που μελοποιήθηκαν από τη δασκάλα τους.

Η σύνδεση κειμένων και μουσικής έγινε ελεύθερα με τη συνεργασία όλων των παιδιών.  Τα συναισθήματα, οι εικόνες, οι λέξεις, έγιναν ήχοι, ρυθμοί, μελωδίες και δημιουργία ταινίας.  Επιπλέον, συνεργάστηκαν με τους δασκάλους εικαστικών κα Τ. Ζησιάδου, κ. Σ. Κατσούλη και κ. Ε. Πατσουράκη δημιουργώντας έργα που διακόσμησαν την αίθουσα μουσικής. Ο τελείως διαφορετικός και πρωτότυπος τρόπος που ακολουθήσαμε στη φετινή παρουσίαση της δουλειάς μας αποτέλεσε μία ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για όλους.