Η 25η Μαρτίου στο Μικρό Δημοτικό

2017_25i_martiou

Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, τα παιδιά του γ2 με τον δάσκαλό τους, Γιάννη Ανδρουλιδάκη, παρουσίασαν στους μαθητές και τις μαθήτριες των τάξεων α΄, β΄, και γ΄ Δημοτικού μια γιορτή με τίτλο «1821 Η Επανάσταση μέσα από τα μάτια των αμάχων: με αφορμή το Μεσολόγγι».

Ο δάσκαλος διάβασε το χρονικό, πλαισιωμένο από οπτικό υλικό βασισμένο σε έργα τέχνης της περιόδου, ενώ παράλληλα τα παιδιά ανέδειξαν σημαντικές στιγμές μέσα από ποιήματα και πρωτότυπα κείμενα βασισμένα σε ιστορικά ντοκουμέντα. Στη συνέχεια, μέσα από τις αφηγήσεις δύο παιδιών της εποχής, παρουσιάστηκαν τα γεγονότα της πολιορκίας και της εξόδου του Μεσολογγίου, με σκοπό να φωτιστεί μία από τις λιγότερο γνωστές πτυχές του 1821, η τύχη των αμάχων και των προσφύγων της Επανάστασης.

Η γιορτή πλαισιώθηκε με τραγούδια από τα παιδιά των τριών τάξεων, τα οποία διδάχτηκαν από τις δασκάλες Μουσικής του Σχολείου, κα Δέσποινα Μιχαήλ και κα Νάνση Τουμπακάρη, και έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από παιδιά της γ΄ Δημοτικού υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης γυμνάστριας, κυρίας Έλενας Κόντε.

Το Θέατρο του Σχολείου ήταν πρωτότυπα διακοσμημένο με έργα των παιδιών που έφτιαξαν στο μάθημα των Καλλιτεχνικών με τους δασκάλους τους κα Τάνυ Ζησιάδου, κ. Στέλιο Κατσούλη και κ. Ευτύχη Πατσουράκη.