International Theatre Project

international_theatre_project

To Σχολείο συμμετείχε και φέτος στο International Theatre Project, που πραγματοποιήθηκε στο Hilversum Gymnasium, στο Hilversum της Ολλανδίας. Από το Γενικό Λύκειο οι: Δανάη Βασιλοπούλου (Α΄2), Αλέξανδρος Δημόπουλος (Α΄2), Ιζαμπέλα Κουερίνη (Β΄1) και από το ΙΒ1 οι: Πηνελόπη Αντωνιάδου, Έλενα Βλάχου, Κατερίνα Κωνσταντινίδη, μοιράστηκαν με μαθητές από την Ολλανδία και την Ουγγαρία μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία, με την καθοδήγηση των  συνοδών εκπαιδευτικών.

Η εβδομάδα ξεκίνησε με την παρουσίαση εικοσάλεπτων εθνικών παραστάσεων με θέμα «Jungle in the city». Στη συνέχεια, οι μαθητές/τριες αναμείχθηκαν σε διεθνείς ομάδες οι οποίες, με την καθοδήγηση των καθηγητών που συνόδευαν τις εθνικές αποστολές, προετοίμασαν παραστάσεις διάρκειας 5-10 λεπτών με θέμα «When there is two, one gets lost very easily».

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης ομαδικές θεατρικές ασκήσεις, workshops και συζητήσεις, επίσκεψη στο Άμστερνταμ, εκδρομή και ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Ουτρέχτης, επίσκεψη στο μουσείο αυτόματων μουσικών οργάνων Speelklok, εργαστήριο χορού με μέλη των ομάδων Aya και Dox και παρακολούθηση της παράστασης Guerilia στο θέατρο Stadsschowburg της πόλης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 5 -11Μαρτίου.

Τους μαθητές/τριες προετοίμασε η κυρία Όλγα Ποζέλη και συνόδευσαν οι κυρίες Όλγα Ποζέλη και Ιωάννα Βετσοπούλου.