Εκπαιδευτικές επισκέψεις β΄ Γυμνασίου

ekpaideytikes_episkepseis_gia_to_site

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων της β΄ Γυμνασίου ως εξής:

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων β1 και β3 παρακολούθησαν στο Θέατρο Τέχνης την παράσταση «Η ζωή είναι ωραία», η οποία στηρίζεται σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ, κάποια από τα οποία διδάσκονται στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας.

Το τμήμα β2 παρακολούθησε στο Εθνικό Θέατρο την παράσταση «Ευτυχισμένος Πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή  με τη δραματοποιημένη εκδοχή ενός λογοτεχνικού κειμένου στο οποίο αναδεικνύονται θέματα όπως αυτά της φιλίας, της αυταπάρνησης, του εφήμερου των υλικών αγαθών και της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Οι μαθητές του β4 περιηγήθηκαν το κέντρο της Αθήνας. Ξεκίνησαν από την Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, πέρασαν στην περιοχή του Ψυρρή καταλήγοντας στην πλατεία Κουμουνδούρου. Διέσχισαν στη συνέχεια την Πειραιώς και περπάτησαν στην αθηναϊκή ChinaTown. Η περιήγηση ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Αυδή.

Οι μαθητές/τριες του β5 ξεναγήθηκαν αρχικά στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.  Περιηγήθηκαν το πρώτο παλάτι του Όθωνα Α΄ και προσέγγισαν το θέμα της πειρατείας μέσω του πίνακα του Monfort «Έλληνες Πειρατές». Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν από την καθηγήτρια τάξης, κα Φ. Λίκα, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, όπου ήρθαν σε επαφή με βασικές πτυχές της καθημερινότητας των Βυζαντινών.