Εκπαιδευτικές επισκέψεις γ΄ Γυμνασίου

ekpaideytikes_episkepseis_gia_to_site

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων της γ΄ Γυμνασίου ως εξής:

Τα τμήματα γ1 και γ3 επισκέφθηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ξεναγήθηκαν στα διάφορα εκθέματα από ξεναγό του Μουσείου και απόλαυσαν στη συνέχεια τον εσωτερικό του κήπο.

Το τμήμα  γ2 επισκέφτηκε το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον ερευνητή κ. Κ. Βεκρέλη και τους συνεργάτες του στα διάφορα τμήματα του Ιδρύματος και είχαν την ευκαιρία να δουν τους/τις ερευνητές/τριες επί τω έργω και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους.

Οι μαθητές/τριες του γ4 επισκέφθηκαν εκπαιδευτικό κέντρο της Action Aid και παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τροφή για Σκέψη». Μέσα από παιχνίδια ρόλων ήρθαν σε επαφή με την πολυπλοκότητα των παραγωγικών διαδικασιών της τροφής που φτάνει στο πιάτο μας και προβληματίστηκαν σχετικά με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που συμμετέχουν στην παραγωγή της.

Το τμήμα γ5 επισκέφθηκε το Νομισματικό Μουσείο. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου από τον καθηγητή τάξης, κ. Γ. Μανιάτη. Η ξενάγηση περιελάμβανε πληροφορίες για τη νομισματική ιστορία της ανθρωπότητας και ειδικότερα του ελλαδικού χώρου, καθώς και για το κτίριο που σχεδίασε ο Έρνεστ Τσίλλερ και υπήρξε οικία της οικογένειας του Ερρίκου Σλήμαν.