Εκπαιδευτικές επισκέψεις α΄ Γυμνασίου

ekpaideytikes_episkepseis_gia_to_site

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις όλων των τμημάτων της α΄ Γυμνασίου ως εξής:

Οι μαθητές/τριες των τμημάτων α1 και α3 παρακολούθησαν στο Θέατρο Τέχνης την παράσταση «Η ζωή είναι ωραία», η οποία στηρίζεται σε διηγήματα του Άντον Τσέχωφ, κάποια από τα οποία διδάσκονται στο πλαίσιο του μαθήματος της Λογοτεχνίας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν τις ιστορίες αυτές να εκτυλίσσονται με δραματουργικό και ευρηματικό τρόπο επί σκηνής, ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους  ηθοποιούς και να θέσουν τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους.

Τα τμήματα α2 και α4 πήγαν στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Περιηγήθηκαν τους χώρους της Σχολής (εσωτερικούς και εξωτερικούς) και επισκέφθηκαν το εργαστήριο 3D, όπου οι υπεύθυνοι τους εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας του και τους μίλησαν για την Αρχιτεκτονική ως επιστήμη.

Οι μαθητές του α5 ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Καραμολέγκος και έμαθαν πολλά για τη διαδικασία παραγωγής ενός βασικού είδους στη διατροφή μας, του ψωμιού.  Η ξενάγηση έγινε από εξειδικευμένο επιστήμονα-τεχνολόγο τροφίμων και συνέβαλε ώστε να συνδυάσουν τα παιδιά γνώσεις από τα μαθήματα της Οικιακής Οικονομίας και της Τεχνολογίας.