Η Κίτρινη τάξη δίνει χρώμα στο φαγητό της

α

Τα παιδιά της Κίτρινης Τάξης μαθαίνουν για την ισορροπημένη διατροφή! 

Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου ήρθε στην τάξη τους η παιδοδιατροφολόγος και απόφοιτος του Σχολείου, Όλγα Κουνάρη ('97). Ύστερα από μια αναφορά στις βασικές κατηγορίες τροφίμων, τα παιδιά γνώρισαν τα οφέλη διαφόρων λαχανικών και φρούτων με βάση το χρώμα τους και όλα μαζί έφτιαξαν ένα πολύχρωμο ουράνιο τόξο.

Tην Παρασκευή 25 Νοεμβρίου τα παιδιά επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά, ακολουθώντας τον χάρτη που είχαν ετοιμάσει, για να αγοράσουν φρούτα και λαχανικά και να μαγειρέψουν τα υγιεινά σνακ που είχαν επιλέξει στην τάξη. Το κάθε παιδί είχε σημειώσει σε ένα χαρτάκι τι έπρεπε να αγοράσει, σε ποια ακριβώς ποσότητα και είχε πάρει χρήματα από το ταμείο της τάξης για να πληρώσει το σχετικό αντίτιμο. Με την επιστροφή τους στην τάξη, τα παιδιά τακτοποίησαν κατά είδος ό,τι αγόρασαν.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ήρθε η ώρα του μαγειρέματος. Έπλυναν και έκοψαν τα λαχανικά και έφτιαξαν ένα μπριάμ.

Κι επειδή περίσσεψε αρκετό φαγητό, αποφάσισαν να το προσφέρουν στο «Μπορούμε» (www.boroume.gr), για να διατεθεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, παίρνοντας ως αφορμή το παραμύθι «Δινώσαυρος» της Αλεξάνδρας Κ* και του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τις εκδόσεις Πατάκη.