Συμμετοχή στο Leiden Model United Nations 2016

leiden_model_united_nations_2016

Τα μέλη του ομίλου Forensics Γυμνασίου και Λυκείου έλαβαν μέρος στην προσομοίωση Συνεδρίασης των Ηνωμένων Εθνών, Leiden Model United Nations (LeMUN), που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία από τις 17 έως τις 20 Νοεμβρίου του 2016.

Στην αποστολή έλαβαν μέρος 13 μαθητές και μαθήτριες (Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και IB). Το θέμα του φετινού συνεδρίου ήταν η «Ουτοπία» και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από διπλωματικούς εκπροσώπους απόψεις για την προστασία των δικαιωμάτων κατοίκων της Αφρικής και της Ασίας, γυναικών και άλλων παγκόσμιων μειονοτήτων, καθώς και για την ανάγκη αναβάθμισης των διεθνών οργανισμών με στόχο την εξασφάλιση της παγκόσμιας ειρήνης και ευημερίας.

Οι μαθητές του Σχολείου εκπροσωπούσαν τρεις χώρες: την Ιταλία, το Κατάρ και τη Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής. Xωρίστηκαν σε επιτροπές και συζήτησαν επίκαιρα παγκόσμια θέματα που απασχολούν τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών και συνέβαλαν στη σύνταξη αποφάσεων και λύσεων για τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που μελέτησαν. Η μαθήτρια Ιφιγένεια Πασχάλη (B΄ ΛΥ) ήταν υπεύθυνη της επιτροπής για τον περιβάλλον από κοινού με μαθητή από την Ολλανδία.

Συνοδοί καθηγητές: Τ. Ρομποτή (Υπεύθυνη Ομίλου), Α. Younghusband, S. Valalas.