Ρεκόρ στο F1 in Schools

f1 in schools 2016

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα F1 in Schools. Η ομάδα της Σχολής Μωραΐτη, “white squall racing” κατέκτησε: το βραβείο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, τη 4η θέση στη γενική κατάταξη (ανάμεσα από 30 ομάδες) και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στο Τέξας κατά τη διάρκεια του Αμερικάνικου Γκραν Πρι. 

Η ομάδα, η οποία αποτελείται από τους: Κωνσταντή Ρουμελιώτη, Μάνο Βλάσση, Κωνσταντή Αλεξόπουλο, Ανδρέα Καλύβα, Πάνο Γκότση και Στρατή Βαμβουρέλη (μαθητές της Α’ Λυκείου), υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Μάνου Μπαρδούνια και του αποφοίτου Κυριάκου Χονδρογιάννη, σχεδίασε ένα πραγματικά πρωτοποριακό αυτοκίνητο που ξεπέρασε κατά πολύ τις υπόλοιπες συμμετοχές. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογερμανική Αγωγή, το τριήμερο 23-25 Απριλίου 2016. 

Επίσης, για πρώτη φορά αγωνίστηκαν και ομάδες του Δημοτικού. Το Δημοτικό του Σχολείου συμμετείχε με 2 ομάδες: την Red Falcons και την Start Up Team. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν εξαιρετική και πήραν μετάλλια για την προσπάθειά τους.

Yπεύθυνη καθηγήτρια η κα Βασιλική Σερέπα.