Πρόκριση στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας

poula

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, μαθήτρια του Σχολείου μας, η Βασιλική Πουλά (Α1), με την εξαιρετική διάκριση που απέσπασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φιλοσοφίας, συγκαταλέγεται μεταξύ των δύο επιτυχόντων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που θα διεξαχθεί στη Γάνδη από τις 12 ως τις 16 Μαΐου.

Αξίζει να τονισθεί ότι στον φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 853 υποψήφιοι από 30 νομούς της χώρας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της Β΄Λυκείου, ενώ η Βασιλική φοιτά στην Α΄ Λυκείου.

Ο τελικός έγινε στην Πάτρα στις 22 και 23 Απριλίου 2016 και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών δια του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.).

Την ευθύνη της προετοιμασίας της μαθήτριας είχε η υποδιευθύντρια του Λυκείου, κα Α. Τρύφωνα, η οποία και τη συνόδευσε στην Πάτρα.

Το Σχολείο συγχαίρει τη Βασιλική και της εύχεται καλή επιτυχία στην Ολυμπιάδα.