1ο Βραβείο σε Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

8os_ergastiriakos_diagonismos

Οι μαθητές Γιάννης Δορκοφίκης (γ4),  Σωτήρης Κοσκινάς (γ2) και η μαθήτρια Ξένια Αλεξίου (γ5),   αποτέλεσαν την ομάδα του Γυμνασίου στον 8ο Εργαστηριακό Διαγωνισμό Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες όπου κατέκτησαν την 1η θέση, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη συνολική βαθμολογία.

Στον διαγωνισμό, που έλαβε χώρα στο ΕΚΦΕ Χαλανδρίου, την Τρίτη 5 Απριλίου 2016, συμμετείχαν 15 τριμελείς ομάδες μαθητών. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες πραγματοποίησαν πειράματα σε καθένα μάθημα των Φυσικών Επιστημών. Συγκεκριμένα, κάθε ομάδα έπρεπε να σχεδιάσει και να εκτελέσει πειράματα, να καταγράψει μετρήσεις και να επεξεργαστεί δεδομένα, συνδυάζοντας θεωρητικές γνώσεις, δεξιότητες χειρισμού εργαστηριακών οργάνων και υλικών, αλλά κυρίως κριτική σκέψη, οργανωτική ικανότητα και ομαδικό πνεύμα.

Η βράβευση των μαθητών έγινε την Τρίτη 12 Απριλίου 2016. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στις καθηγήτριες Έλσα Κατέχου, Έλφη Καλιφατίδου, Τζίνα Ευθυμίου, Λιάνα Μουτσίου και στον καθηγητή Γιάννη Τσουλφανίδη, που εργάστηκαν για την προετοιμασία τους και τα υποστήριξαν στην προσπάθειά τους.