Τρία βραβεία στο Μαθητικό Συνέδριο Euromath 2016

vraveia_sto_euromath

Οι μαθήτριες της Α΄Λυκείου, Άννα-Μαρία Μάντη, Φιλιππία Μπαμπή, Μαριάννα Πάρσαλη και Ίρις Σταυρίδη, παρουσίασαν εργασία με τίτλο «The cake-cutting problem» και απέσπασαν το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ομαδικής Παρουσίασης στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο στα Μαθηματικά «Euromath 2016». Επίσης η Αντιγόνη Κατσαντώνη απέσπασε την 2η θέση στον διαγωνισμό MathFactor Europe 2016 και ο Μάνος Βλάσσης και ο Κωνσταντίνος-Μάριος Κωνσταντίνου το 3ο βραβείο καλύτερου poster στον διαγωνισμό Mathematics Poster Design Competition 2016.

Το Συνέδριο Euromath (www.euromath.org) διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016 και συμμετείχαν ενεργά έντεκα μαθητές της Α' Λυκείου και μία μαθήτρια της Β’ Λυκείου του Σχολείου.

Συγκεκριμένα παρουσίασαν εργασίες οι μαθητές/τριες:

  • Μάνος Βλάσσης και Κωνσταντίνος-Μάριος Κωνσταντίνου παρουσίασαν ομιλία με τίτλο «Fractals and Chaos».
  • Αντιγόνη Κατσαντώνη και Διονύσης Λυκουρέντζος παρουσίασαν ομιλία και poster με τίτλο «Adjusted Winner; A fair division method».
  • Θεανώ Ξηρουχάκη παρουσίασε ομιλία με τίτλο «Cryptography in the modern age».
  • Φράνσις Γκόρου, Ξένια Λιβιεράτου και Λήδα Μηλιδώνη παρουσίασαν ομιλία με τίτλο «The problem of the Unfinished Game».

Οι εργασίες θα κατατεθούν στους διοργανωτές του Συνεδρίου για να δημοσιευθούν στα Πρακτικά του Euromath 2016. Το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των καθηγητών  Κωστή Ανδριόπουλου και Γιώργου Λασκαράτου.