3η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD

imerida_osd_ian16

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η Ετήσια Επιστημονική Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας - Σχολή Μωραΐτη στους χώρους του Σχολείου. Συμμετείχαν περισσότεροι από 350 καθηγητές και καθηγήτριες Γερμανικών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι παρακολούθησαν τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαλέξεις και τα εργαστήρια, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν από όλους τους εκδοτικούς οίκους και τα βιβλιοπωλεία για τις καινούργιες τους εκδόσεις. Παρουσία της πρέσβειρας της Αυστρίας, κυρίας Andrea Ikić-Böhm, της Προέδρου του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ, κυρίας A. Αντωνοπούλου, της Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας, κυρίας S.Thiele, των σχολικών συμβούλων του Υπουργείου Παιδείας, κυρίας Σ. Ιωαννίδου και κυρίας Μ. Χατζηιωάννου, αλλά και της επιστημονικής διευθύντριας των κεντρικών του ÖSD στην Αυστρία, κυρίας M. Glaboniat, πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, Έλληνες, Αυστριακούς και Γερμανούς ειδικούς στη διδασκαλία και πιστοποίηση των Γερμανικών ως ξένη γλώσσα.

Τους συμμετέχοντες ενθουσίασε η ανάγνωση από το βιβλίο ποιημάτων του Ernst Jandl «Laut und Luise» από τη MAERZBUEHNE, την πρώτη γερμανόφωνη θεατρική σκηνή στην Ελλάδα.

Το catering ήταν από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Μύρτιλλο», από τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Κλίμαξ plus» και το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία», ενώ προσφέρθηκε φαγητό στην Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε». Στην Ημερίδα φιλοξενήθηκαν επίσης εθελοντές από τα Παιδικά Χωριά SOS, τα οποία υποστηρίζει το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας – Σχολή Μωραΐτη.